VACATURES: Senior beleidsmedewerker Vluchtelingen en Migranten bij Amnesty International

Amnesty International werkt voor mensenrechten. Die waarborgen vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Amnesty doet onderzoek, voert actie en steunt verdedigers van mensenrechten wereldwijd. Wij zoeken daarom collega’s die diversiteit en inclusie belangrijk vinden. In Nederland telt de organisatie ruim 250.000 leden en donateurs. Op het kantoor in Amsterdam werken 120 betaalde medewerkers en 60 vrijwilligers.

In verband met het vertrek van een collega zoeken wij een Senior beleidsmedewerker Vluchtelingen en Migranten, voor 32 uur per week.

De Senior projectmedewerker Vluchtelingen en Migranten is (mede) verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen en uitvoeren van het programma Vluchtelingen en Migranten. We blijven ons inzetten tegen mensenrechtenschendingen binnen de asielketen en voor een menswaardig Europees migratiebeleid. We kijken de komende jaren specifiek naar nieuwe onderwerpen zoals vluchtelingen en seksueel geweld en de toenemende surveillance en technologisering van het migratiebeleid. Daarbij streeft Amnesty Nederland ernaar de strijd voor de bescherming van vluchtelingen en migranten nauwer met de rights holders samen te voeren.

De functie

Amnesty International Nederland is op zoek naar een nieuwe collega die het programma Vluchtelingen en Migranten door ontwikkelt en uitvoert. De senior beleidsmedewerker fungeert als inhoudelijk deskundige én als strateeg op dit dossier, voert onderzoek uit of stuurt dit aan, is nauw betrokken bij fondsenwerving voor haar/zijn projecten en bewaakt de inhoudelijke kwaliteit van de externe uitingen. Ook vertegenwoordigt de nieuwe collega Amnesty in het externe veld van professionals, op ministeries, bij uitvoeringsorganisaties en anderen.

Deze nieuwe collega heeft als professional gewerkt aan verbetering van het Nederlandse vluchtelingen- en migratiebeleid, is initiatiefrijk en in staat om onderscheidende activiteiten van Amnesty uit te denken en uit te (laten) voeren. We zoeken iemand die scherpe analyses kan maken van mensenrechtenschendingen én mensen en organisaties weet te verbinden aan concrete oplossingen voor betere bescherming van vluchtelingen in Nederland en Europa.

Afdelingsinformatie

Het programma Vluchtelingen en Migranten maakt deel uit van het team Mensenrechten in Nederland binnen de afdeling Mensenrechtenbeleid van Amnesty Nederland. Binnen de afdeling werken 30 betaalde medewerkers en diverse vrijwilligers en stagiairs aan verschillende programma’s. Je werkt nauw samen collega’s van de afdelingen Media & Politieke Zaken, Mobilisatie & Actie en Fondsenwerving & Marketing. Je onderhoudt contact met collega’s van Amnesty-afdelingen elders in Europa, onze lobbyisten in Brussel en Amnesty’s internationale Refugee en Migrants team.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Signaleren, volgen en analyseren van wetgeving, jurisprudentie en EU-en overheidsbeleid;
  • Beleidsbeïnvloeding gericht op de implementatie van internationale mensenrechtenstandaarden bij o.a. ministeries, gemeenten, toezichthouders, en uitvoeringsdiensten;
  • Aansturen en/of uitvoering van relevant mensenrechtenonderzoek;
  • (Mede)-organiseren en -uitvoeren van publieksbijeenkomsten en andere vormen van externe communicatie.
  • Externe vertegenwoordiging van Amnesty International op nationale en internationale fora;
  • Onderhouden van een divers netwerk: van IND tot NGO’s en van ministeries tot activisten;
  • Beleidsadvisering over en de ondersteuning bij de ontwikkeling van Amnesty-beleid en -strategie;
  • Meewerken aan activiteiten en campagnes.

De ideale kandidaat heeft het volgende profiel:

  • Academisch werk- en denkniveau: bij voorkeur een master in de richting asiel- en migratierecht, internationaal recht of soortgelijke master;
  • Ten minste vijf jaar beleidsmatige of juridische ervaring op het snijvlak van asiel- en migratierecht, Europees recht en of mensenrechten;
  • Goede kennis van nationale en internationale mensenrechtensystemen en -mechanismen;
  • Ervaring met programma-ontwikkeling en het aansturen van (onderzoeks)projecten;
  • Bedreven in het omzetten van politiek-juridische analyses van mensenrechtenrechtenproblemen naar effectieve interventiestrategieën en oplossingsgerichte actie;
  • Gedrevenheid in het bouwen en onderhouden van effectieve en relevante netwerken;
  • Stressbestendigheid, initiatiefrijk en samenwerkingsgericht;
  • Uitstekende beheersing van het Nederlands en het Engels;
  • Bewezen vaardigheden in het werken voor en met vluchtelingen.

We blijven werken aan een organisatie waar alle talenten zich thuis voelen. Voor een diverse samenstelling van ons team zijn we in het bijzonder geïnteresseerd in kandidaten met een multiculturele achtergrond.

Arbeidsvoorwaarden

We bieden een contract voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar voor 32 uur per week (en bij voorkeur per direct), met de mogelijkheid tot verlenging en uiteindelijk een aanstelling voor onbepaalde tijd.

De arbeidsvoorwaardenregeling van Amnesty International, afdeling Nederland is van toepassing. Het salaris bedraagt bij indiensttreding minimaal € 3.924,47 en maximaal € 5.232,63 bruto per maand bij een 40-urige werkweek. Wij bieden een prettige werksfeer en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Contactgegevens

Voor meer informatie over de functie kun je op werkdagen contact opnemen met Paul Helsloot, manager afdeling Mensenrechtenbeleid p.helsloot [at] amnesty.nl.

Je sollicitatiebrief en CV ontvangen wij graag uiterlijk 30 mei a.s. Je kunt gebruik maken van het sollicitatieformulier hieronder. De brief kan worden gericht aan Paul Helsloot, manager afdeling Mensenrechtenbeleid.

De eerste gespreksronde vindt plaats in de week van maandag 7 juni a.s. via Teams. De kandidaten die hiervoor worden uitgenodigd, worden hierover tijdig geïnformeerd.

 

Bron: https://www.amnesty.nl/werken-bij-amnesty/senior-beleidsmedewerker-vluchtelingen-en-migranten

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com 
Design en lifestyleDesign en lifestyle

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

Forums over gezinshereniging

VACATURE: Casemanager bij het COA in Arnhem op asielzoekerscentrum

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven

Artikel over schrijnende gevolgen afschaffing ouderenbeleid -Koop vandaag het Reformatorisch Dagblad:

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Op kantoorbezoek bij mr Jolien Oversluizen, advocaat in Rotterdam (foto's)