De ouders van een visumclient van mij kwamen net als deze gehervestigde uitgenodigde vluchtelingen naar Nederland vanuit Libanon
De hervestiging van 152 vluchtelingen uit Libanon is maandag 19 oktober begonnen. Deze vluchtelingen waren al in december 2019 geselecteerd voor hervestiging, maar konden vanwege de wereldwijde coronacrisis niet eerder naar Nederland reizen. Om risico's op eventuele verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zullen de vluchtelingen bij aankomst in Nederland gelijk in quarantaine gaan.
Dit gebeurt in een volgens de RIVM-maatregelen ingerichte locatie. De voornamelijk Syrische vluchtelingen komen per dag aan in groepen ongeveer 30 personen. Zij hebben bij elkaar in het vliegtuig gezeten, met mondkapjes. Na de quarantaineperiode zullen zij opnieuw per groep van ongeveer 30 personen vertrekken naar de gemeente waar zij zich gaan vestigen. Dat betekent dat uiterlijk 2 november alle vluchtelingen uit quarantaine zijn.
Selectie
De vluchtelingen
zijn na voordracht door de VN Vluchtelingenorganisatie (UNHCR) door de
Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) en het Centraal Orgaan opvang
asielzoekers (COA) geselecteerd om zich in Nederland te hervestigen.
Omdat zij momenteel in Libanon verblijven, dat als oranje coronagebied
is aangemerkt, moeten zij na aankomst in Nederland tien dagen in
quarantaine.
Hervestiging
Het kabinet werkt
mee aan hervestiging om legale migratie beter te stroomlijnen en
illegale migratie tegen gaan. Bij hervestiging komen vluchtelingen op
een veilige en gecontroleerde manier naar Nederland die nu opgevangen
worden in de regio van hun herkomstland, en daar in een kwetsbaardere
positie zitten dan andere vluchtelingen. Door hun vertrek wordt hen
duurzame bescherming geboden en tegelijkertijd de druk minder op de
landen die in de regio migranten opvangen. Het gaat dan bijvoorbeeld om
vluchtelingen die opgevangen worden in landen als Libanon, Turkije,
Niger, Egypte, Ethiopiƫ of Kenia.
De UNHCR beoordeelt hoeveel kwetsbare vluchtelingen er zijn die voor hervestiging in aanmerking komen. Nederland heeft met de UNHCR afspraken gemaakt over hoeveel zij van deze vluchtelingen hervestigen. Dit is ten eerste het zogenoemde meerjarig beleidskader hervestiging 2020-2023 en wat uitgaat van een nationaal quotum van 500 hervestigde vluchtelingen per jaar.
Daarnaast is er hervestiging in het kader van migratiesamenwerking met derde landen, zoals dat officieel heet. Dat zijn de afspraken die gemaakt zijn naar aanleiding van de EU-Turkije Verklaring. Via de EU-Turkije Verklaring werkt Nederland actief mee aan de hervestiging van Syrische vluchtelingen vanuit Turkije en het verbeteren van de situatie van de vluchtelingen die in Turkije verblijven.
Bron: https://ind.nl/nieuws/Paginas/Hervestiging-groep-vluchtelingen-uit-Libanon.aspx
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email
Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/
Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor:
Turkish history disguised as a novel: The Mapmaker's Daughter by Katherine Nouri Hughes (Iraqi American author)
http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2020/06/turkish-history-disguised-as-novel.html
Reacties