De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

06 mei 2017

Erik Scheers: "Voorwaarden verblijfsvergunning gezin versoepeld"

De voorwaarden waaraan moet worden voldaan om een verblijfsvergunning voor een gezinslid (partner, kinderen) te verkrijgen, zijn versoepeld. Dit heeft te maken met de Europese richtlijn gezinshereniging (2003/86), die regelt in welke gevallen een lidstaat een verblijfsvergunning moet verlenen en mag weigeren. Deze richtlijn heeft al eerder geleid tot aanpassing van de door Nederland gestelde eisen, waaronder versoepeling/verlaging van het inkomensvereiste, het inburgeringsvereiste en de leges (zie ook de door mr. Scheers gepubliceerde artikelen hierover).
Tegenwerping onjuiste informatie
Vorige week heeft de Raad van State als hoogste Nederlandse rechter aan deze lijst van versoepelingen toegevoegd, dat de IND een aanvraag niet mag afwijzen omdat er in een eerdere procedure onjuiste informatie is verstrekt. De IND wees aanvragen ook af indien de betreffende persoon in een eerdere procedure minder dan 5 jaar geleden onjuiste informatie had verstrekt. Dit betekende dat er na een eerdere afwijzing van de verblijfsvergunning vanwege het verstrekken van onjuiste gegevens 5 jaar moest worden gewacht met het indienen van een nieuwe aanvraag. Dit is volgens de Raad van State in strijd met de richtlijn gezinshereniging en niet toegestaan. Alleen als de informatie in de nieuwe procedure onjuist is, mag deze nieuwe aanvraag op die grond worden afgewezen. Overigens zal er ook dan een belangenafweging moeten plaatsvinden.
Duurzaamheid inkomen
Verder heeft de IND recent, ook naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State, de zogenaamde “flextoets” versoepeld. Deze toets betreft het inkomensvereiste bij flexwerkers of werknemers met een arbeidsovereenkomst van korter dan een jaar. Het inkomen van het in Nederland verblijvende gezinslid moet normaal gesproken voor nog minimaal een jaar beschikbaar zijn. Als dit niet zo is, werd eerder getoetst of de inkomsten die gedurende een periode van drie jaar zijn verworven, in die periode voldoende hoog waren en nog beschikbaar zijn. De Raad van State had vorig jaar al geoordeeld dat de periode van drie jaar terugkijken te lang is. Deze periode wordt nu aangepast naar een periode van één jaar. De inkomsten moeten bovendien op het moment van de aanvraag nog ten minste zes maanden beschikbaar zijn. Verder is toegezegd dat soepeler wordt omgegaan met Nederlandse expats, die met hun buitenlandse partner terugkeren naar Nederland en nog geen jaarcontract hebben.

Dit artikel kunt u vinden op de website van mr Scheers: https://scheersadvocatuur.nl/voorwaarden-verblijfsvergunning-gezin-versoepeld/


Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator