De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 april 2018

VACATURE: Jurist bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State


PZ-2017/17 Jurist Bestuursrechtspraak

De Afdeling bestuursrechtspraak is hoogste algemene bestuursrechter. Als jurist werk je bij de directie Bestuursrechtspraak. Deze directie ondersteunt de leden van de Afdeling bestuursrechtspraak bij het rechtspreken in de Ruimtelijke-ordeningskamer, de Vreemdelingenkamer en de Algemene kamer.

De directie Bestuursrechtspraak heeft enkele vacatures voor de functie van:

Jurist

(senior) adviseur
(36,00 uur per week)

Je gaat werken in één van de kamers van de directie Bestuursrechtspraak. Je werkt samen met gedreven juristen die hoge eisen stellen aan zichzelf en aan anderen. Samen met hen én met staatsraden, die hun sporen in de juridische wereld hebben verdiend, werk je aan het voorbereiden en het doen van uitspraken. Op deze wijze draag je bij aan het ontwikkelen van bestaande en nieuwe toonaangevende jurisprudentie.

Er zijn veel mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Nieuwe juristen volgen een uitgebreid opleidingsprogramma om hun talenten verder te ontwikkelen. De sfeer is informeel én professioneel.

Inhoud van de functie

 • Je beoordeelt en analyseert bestuursrechtelijke geschillen, onder andere aan de hand van wetgeving en jurisprudentie;
 • Je bevindingen leg je neer in conceptuitspraken;
 • Als een rechtszitting wordt gehouden, ben je daarbij als griffier aanwezig;
 • Je neemt als adviseur deel aan beraadslagingen in de raadkamer;
 • Vervolgens werk je de beslissingen van de raadkamer uit in uitspraken.

Functie-eisen

 • Je hebt een studie rechtsgeleerdheid afgerond, een master staats- en bestuursrecht is een pré, maar geen vereiste;
 • Je hebt een goed analytisch vermogen, kan logisch redeneren en goed hoofd- en bijzaken scheiden;
 • Je bent voortvarend;
 • Je hebt uitstekende redactionele vaardigheden;
 • Je hebt een flexibele instelling, bent communicatief en kunt goed zelfstandig én in teamverband werken;
 • Je bent zeer gemotiveerd, bereid om hard te werken en om te investeren in zowel je eigen talenten als de verdere ontwikkeling van de Afdeling bestuursrechtspraak.

Arbeidsvoorwaarden

Het gaat om een tijdelijke functie voor de duur van anderhalf jaar. Aan deze functie is in beginsel een salaris verbonden van minimaal € 2.554,64 tot maximaal € 4.106,12 bruto per maand (schaal 10 BBRA 1984) op basis van een werkweek van 36 uur met een doorgroeimogelijkheid naar schaal 12 (maximaal € 5.292,12 bruto per maand). Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag en een dertiende maand. De Raad van State biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een openbaarvervoerkaart voor woon-werkverkeer en de mogelijkheid om een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samen te stellen. Aanstelling vindt plaats op basis van artikel 6, lid 2, onder c, ARAR.

Informatie en sollicitatie

Nieuwsgierig naar ervaringen van jonge juristen die voor de Afdeling bestuursrechtspraak werken? Bekijk de rubriek ‘Werken bij’ op de website van de Raad van State.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met:
Mw. mr. Rosalie de Wit
Adjunct-directeur Bestuursrechtspraak
Telefoon: 070 - 426 4164
E-mail: werken@raadvanstate.nl

Je schriftelijke sollicitatie, voorzien van cv en cijferlijst, kun je richten aan:

Raad van State
Mw. mr. R.A. de Wit
Adjunct-directeur Bestuursrechtspraak
Postbus 20019
2500 EA Den Haag

Je kunt ook per e-mail solliciteren. Je sollicitatie met cv en cijferlijst kun je sturen naar: werken@raadvanstate.nlInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator