De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 februari 2017

Project Op Eigen Kracht zoekt hulp (en dat is geen contradictio in terminis)
Lieve allemaal, Willen jullie net als ik graag iets terug doen voor mensen met minder kansen in onze maatschappij, en wil jij je netwerk en tijd beschikbaar stellen om mensen van niet Nederlandse afkomst in Utrecht te coachen richting een baan of opleiding? Dan nodig ik je van harte uit op onze informatie avond op 21 februari om 18.30 bij de Alchemist voor het project Eigen Kracht! Meer info of aanmeldingen: https://lnkd.in/gyFmk6v


Het project Op Eigen Kracht naar een Baan in Utrecht (Eigen Kracht) helpt Utrechters met een taalachterstand die op zoek zijn naar een baan.


Ambitie

Eigen Kracht is een samenwerkingsproject van Taal doet meer en WIJ 3.0.
Door de inzet van vrijwillige (loopbaan)coaches, trainingen en workshops helpen wij onze deelnemers op weg. Maar ook door de samenwerking met het bedrijfsleven die mensen de kans geeft werkervaring op te doen.

De afgelopen twee jaar hebben we 86 werkzoekenden geholpen aan een opleiding, werkervaringsplaats of een baan. Onze ambitie is dat vóór eind 2016 nóg 145 mannen en vrouwen op eigen kracht aan de slag kunnen.
Aanleiding

In september 2012 is Eigen Kracht opgestart in opdracht van de gemeente, gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Een groot aantal, met name laagopgeleide werklozen met een taalachterstand in Nederland heeft moeite met het vinden van een baan. Een gebrek aan zelfvertrouwen en steun uit de eigen omgeving maakt de zoektocht moeilijk.

Het is van groot belang dat deze vrouwen en mannen in een vertrouwde omgeving hun eigen kracht kunnen ontdekken en leren hoe ze die kunnen gebruiken. Werk maakt immers minder financieel afhankelijk en biedt kans op ontplooiing.

Het ministerie van OCW onderkent dit en heeft samen met 22 gemeenten afspraken gemaakt om deze groep te helpen. Doel is om hen meer zelfvertrouwen en handvatten te geven in hun zoektocht naar werk of opleiding.

http://www.taaldoetmeer.nl/werk/over-het-project-eigen-kracht/


Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l

Hura is only 14 years old when her free childhood as daughter of a Berber prince in 16th century Morocco comes to an end. She is married off to the Andalusian refugee who is now the ruler of the coastal town Tetouan. Her much older husband thinks wives belong in the harem. But young Hura finds a way out and succeeds in convincing her husband to let her assist him. But their little realm is under constant threat: refugees poring in, culture classes between Berbers and Andalusians, Portuguese raids and a Sultan who cannot be trusted. For the full review click here: https://lnkd.in/gvMbwAG
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator