Ik doe wel eens wat anders dan vreemdelingenrecht. Mag ik daar uw aandacht deze keer voor.

Lang lang geleden toen ik nog op school zat wilde ik helemaal geen rechten studeren maar veearts worden en toen natuurkunde me toch wel zwaar viel het vak gaan studeren waar ik altijd een 9 voor had: geschiedenis.Mijn vader vond dat een fout plan omdat er haast geen werk ik was dus werd het rechten en dat vond ik tot mijn keuzevakken HELEMAAL niets!

Ik ben nog steeds te porren voor een geschiedenisklus. Een vriend van mij runt in Engeland een stichting die graven restaureert van mensen die het Victoria Cross kregen voor bijzondere moed in het zicht van de vijand. Dat is vaak mensen redden. In Engeland zijn ze niet echt bekend met overheidssubsidie of grote fondsen die geld uitdelen dus daar moet je evenementen af met een collectebus. Toen hij vroeg of ik in Nederland eens niet wilde fondsenwerven begon het idee vorm te krijgen om een kalender/ reisgids te maken over de buitenlandse soldaten die dat VC kregen omdat ze hielpen ons land te bevrijden van de Nazibezetting. Inmiddels bestaat ons team uit Britse en Nederlandse historici, iemand die voor de stad New York werkt op het gebied van toerisme, iemand die mij volgt op twitter voor het vreemdelingenrecht  maar professioneel kan lay outen en foto's maken en ikzelf. Wij dachten: aandacht voor de stichting, geld voor de stichting, een platform voor Nederlandse dorpen waar dan een beroemde Brit of Canadees ligt begraven, hotels, musea en restaurants bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk, meer werkgelegenheid, iedereen blij. Dit soort projecten deden we ook 20 jaar geleden toen ik nog lid van de Studentenvereniging voor Internationale Betrekkingen was. Maar de Britse voorzitter kreeg bijna een appelflauwte toen hij onze grootse plannen zag want zoals ik al zei in Nederland gaat dat allemaal anders.

Nou biedt het Oranjefonds de mogelijkheid aan Stichtingen om via hen fondsen te werven. Van het geld dat u dan stort gaat de helft naar het goede doel en de andere helft investeert het Oranjefonds in een sociaal project in de door de stichting gekozen provincie van Nederland (in ons geval Brabant). Doet u mij nou een plezier en stort wat zodat we in ieder geval een stevig beginkapitaal hebben en niet op alle subsidieverzoeken hoeven te wachten! Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om een advertentie in ons produkt te plaatsen..

In de rechtermarge staat de link op het Oranjefonds en die staat nog op een akelige 0,00 na 1 dag. Wilt u daar verandering in brengen?

Denk dan aan de slogan die ze in Engeland vaak op oorlogsmonumenten zetten " For your tomorrow they have theirs today".


Begraven in Zevenbergen: Guy Gibson VC





In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Voor een Haagse ambtenaar is het ongeloofwaardig dat een toerist naar Roermond wil reizen vanuit Amsterdam. Visumbezwaar ongegrond.