Meedenkvraag: Inburgeren niet halen en de verblijfsvergunning voor bepaalde tijd

Het niet halen van het inburgeringsexamen heeft gevolgen voor een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd of het verkrijgen van het Nederlanderschap. Behalve als je ben vrijgesteld gaat dat niet door. En je krijgt een boete.

Maar heeft het ook gevolgen voor de verlenging van je verblijfsvergunning voor bepaalde tijd?

Ik had een cliente die het niet haalde en waardoor daardoor haar aanvraag voor onbepaalde tijd was afgewezen maar de IND had ambtshalve getoetst of ze voor verlenging voor bepaalde tijd in aanmerking kwam en dat verlengd.

Nu belde mij een mevrouw die van de IND Infolijn te horen had gekregen dat bij niet inburgeren ook verlenging zou worden geweigerd en haar man dan terug zou moeten naar Verweggistan. 

Het enige wat ik zo gauw kan vinden is artikel 16 lid 1 onder h Vw. Maar wordt daar niet het inburgeringsexamen in het buitenland bedoeld. 

Wie weet hier meer van?

Reacties

Unknown zei…
Hallo Wytzia,

art. 32 lid Vw geeft de gronden waarop een asielvergunning bepaalde tijd kan worden ingetrokken, dan wel niet verlengd. In het kort: verstrekken onjuiste gegevens, gevaar openbare orde, gronden voor verlening zijn er niet meer ( land is bv veilig), geen hoofdverblijf, geen werkelijk huwelijks- of gezinsleven ( bij afgeleide asielvergunning). Het niet behalen van het inburgeringsdiploma staat daar niet bij en is geen grond voor het niet verlengen van een asielvergunning.
Naar vrijstelling is trouwens het verkrijgen van ontheffing ( onder de huidige inburgeringswet) ook voldoende voor het verkrijgen van asiel onbepaalde tijd en het Nederlanderschap.
Ik hoop dat dit duidelijkheid schept, mvg, Ditta Vos
Wytzia zei…
Dank Ditta. Ja dat dacht ik ook maar mevrouw zei dat aan de telefoon was gezegd dat hij geen verlenging kon krijgen als hij niet was ingeburgerd. Ik dacht "raar want ik weet dat iemand zijn inbepaalde tijd werd afgewezen maar toen ambtshalve werd verlengd". Wilde toch even zekerheid dat ik niets had gemist.

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

Forums over gezinshereniging

VACATURE: Casemanager bij het COA in Arnhem op asielzoekerscentrum

Salarisvereisten en de verblijfsvergunning op basis van de ICT-richtlijn

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms