VACATURE: Beleidsmedewerker directie Consulaire Zaken en Visumbeleid Ministerie van Buitenlandse Zaken

 

Dossiers over huwelijksdwang, achterlating, internationale kinderontvoering of huwelijkse gevangenschap. Het zijn voorbeelden van onderwerpen waarmee je als beleidsmedewerker bij de directie Consulaire Zaken en Visumbeleid in Den Haag te maken krijgt. Namens het ministerie van Buitenlandse Zaken maak jij het verschil in deze zaken door consulair medewerkers op de posten ruimte te geven om de juiste bijstand op het juiste moment te verlenen.

Als beleidsmedewerker bij de directie Consulaire Zaken en Visumbeleid neem je dossiers over kwetsbare groepen in het buitenland onder je hoede. Allemaal hebben ze te maken met gevoelige consulaire zaken in de familiesfeer. Het beleid op dit gebied is continu in ontwikkeling en krijgt veel aandacht in de politiek. Jij zet je in voor het verbeteren van het beleid en het bevorderen van de samenwerking met andere landen, nationale en internationale ketenpartners en niet-gouvernementele organisaties in binnen- en buitenland. Ook werk je samen met de casemanagers en medewerkers op de ambassades.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het beleid rond de reisadviezen. De huidige coronapandemie laat het belang van reisadviezen duidelijk zien. Met deze adviezen informeert Buitenlandse Zaken de Nederlandse burger die naar het buitenland wil reizen over de feitelijke situatie in het buitenland. In deze tijd waarin reizen niet meer zo vanzelfsprekend is, is het des te belangrijker dat de informatievoorziening aan de Nederlander actueel en juist is. Beleidskaders zijn continu in verandering. Samen met zes collega’s in het reisadviezencluster ben je verantwoordelijk voor het opstellen en publiceren van de reisadviezen, in nauwe samenwerking met ambassades. Je draait mee in de projectgroep die zich richt op de doorontwikkeling van reisadviezen. Daarbij is de samenwerking met het 24/7 Contact Center, COM en de stakeholders belangrijk.

In jouw rol als beleidsmedewerker ben je ook de achtervang en sparringpartner voor collega’s die zich onder meer inzetten voor Nederlandse gedetineerden en vermissingszaken in het buitenland, en terugkeerders uit Syrië.

Jouw taken

  • Je bouwt en onderhoudt een netwerk, zodat je altijd op de hoogte bent van nieuwe ontwikkelingen.
  • Je zorgt dat je zicht hebt op de wensen van collega’s en partners en de veranderagenda’s. Je onderhoudt warme contacten om collega’s en partners met wie we samenwerken tevreden te houden.
  • Je vertaalt maatschappelijke vraagstukken in beleidskaders die ook in de praktijk uitvoerbaar zijn. Je geeft advies over samenwerkingsverbeteringen en voert deze verbeteringen door.
  • Je brengt het beleid van Buitenlandse Zaken zelfstandig over in binnen- en buitenland.
  • Samen met collega’s en partners werk je aan een werkwijze waarin continu verbeteren jullie tweede natuur is.

  • Je hebt academisch-niveau en bent in staat relevante politieke en/of maatschappelijke vraagstukken om te zetten in consulair beleid.
  • Je weet ideeën te vertalen naar beleidsdoelstellingen en deze vast te leggen in helder geschreven stukken.
  • Je spreekt en schrijft goed Nederlands en Engels.
  • Je bent energiek en toont initiatief bij het moderniseren van de dienstverlening van de afdeling, op alle vlakken.
  • Je hebt gevoel voor politieke en publicitaire gevoeligheid van het consulaire werk en weet daarnaar te handelen.
  • Je bent in staat om op strategisch en tactisch niveau te denken en de vertaalslag naar de uitvoering te maken.
  • Je bent flexibel, ook als het om de inhoud van je werkzaamheden gaat. De consulaire dienstverlening verandert continu.
  • Kennis en ervaring met het familie- en jeugdrecht in de internationale context is een pre.

 

 Meer informatie: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/beleidsmedewerker-directie-consulaire-zaken-en-visumbeleid-BZ-2021-0056?utm_source=indeed&utm_medium=jobboard&utm_campaign=organic#0

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. «Enjoyed this post? Never miss out on future posts by following us. Click here

Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html

Reacties

Populaire posts van deze blog

Iraaks restaurant "Arbil" in Den Haag geopend

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

VACATURE: Regiomanager Friesland Vluchtelingenwerk Noord-Nederland

Zambrano en Dereci-arresten geven alleen verblijfsrecht als EU-onderdaan gedwongen moet vertrekken (uitspraak)

Salarisvereisten en de verblijfsvergunning op basis van de ICT-richtlijn

drs King na faillissement weer aan de slag

VACATURE: Advocaat-stagiaire (Strafrecht/Vreemdelingenrecht) bij Dobosz Advocatuur in Zoetermeer

Het Nederlands - Amerikaans Vriendschapsverdrag mag dan verdwenen zijn in de Vc maar het geldt natuurlijk nog steeds.