VACATURE: Raadadviseur Ministerie van Justitie en Veiligheid, directie Wetgeving en Juridische Zaken

Als raadadviseur werkt u in een politieke en bestuurlijke omgeving aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Een raadadviseur schrijft wetsvoorstellen, ontwerp-amvb’s en toelichtingen daarop. Dat gebeurt in samenwerking met beleidscollega’s van het eigen ministerie, collega’s van andere ministeries en met vertegenwoordigers van andere organisaties binnen en buiten de rijksoverheid, zoals de rechtspraak, uitvoeringsinstanties en belangenorganisaties.

Als raadadviseur kunt u ook worden ingezet bij de voorbereiding van internationale regelgeving (met name van de Europese Unie) en uit dien hoofde deelnemen aan onderhandelingen in Brussel. U adviseert de bewindspersonen en ondersteunt hen bij de verdediging van wetsvoorstellen in het parlement. Soms ondersteunt u Tweede Kamerleden bij de voorbereiding en verdediging van initiatiefwetsvoorstellen. De resultaten van uw werk hebben direct gevolgen voor burgers, bedrijven en de overheid en krijgen vaak aandacht in de media. Dat vraagt om een gedegen juridische kennis, een scherp analytisch vermogen, creativiteit, een goed gevoel voor politieke verhoudingen en een scherp oog voor de gevolgen van wetgeving voor de praktijk.

De sector SBR zoekt een breed georiënteerde, ervaren (wetgevings)jurist die in beginsel kan worden ingezet op alle terreinen die onder het kopje ‘afdelingsomschrijving’ worden genoemd. In eerste instantie zult u worden ingezet voor onderwerpen op het terrein van openbare orde, veiligheid en crisisbeheersing. Daarbij kunt u denken aan de rol van de veiligheidsregio’s en het lokaal bestuur op die terreinen in geval van crises of een noodtoestand. Relevante regelgeving op die terreinen is opgenomen in de Wet veiligheidsregio’s, de Gemeentewet (in het bijzonder de aan de burgemeester toegekende bevoegdheden), en in het staatsnoodrecht. Daarnaast zal in de komende tijd ook nog inzet vereist zijn voor een aantal aspecten van de wetgeving die gebruikt en tot stand gekomen is met het oog op de beteugeling van het coronavirus.

De sector zoekt daarom iemand die goed thuis is op die terreinen of tenminste een aantal daarvan. U werkt nauw samen met de beleidsdirecties die verantwoordelijk zijn voor deze onderwerpen en tevens met de organisaties die belast zijn met de uitvoering van wet- en regelgeving op deze terreinen.

 

 

Meer over jouw toekomstige afdeling

De sector Staats- en Bestuursrecht is verantwoordelijk voor de wetgeving op het terrein van het algemeen bestuursrecht, het vreemdelingenrecht, het nationaliteitsrecht, de kansspelen, de bescherming van persoonsgegevens, de rechterlijke macht en de juridische beroepen, de rechtsbijstand, de politie, en voor verschillende aspecten van de veiligheid (openbare orde, wapens en munitie, bestuurlijke aanpak ondermijning, Bibob, cybersecurity, terrorismebestrijding, beveiliging burgerluchtvaart).

 

Meer informatie staat hier: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/raadadviseur-JUSB-2021-0020?utm_source=indeed&utm_medium=jobboard&utm_campaign=organic#0

 

 

 

 

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog.

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

Forums over gezinshereniging

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Vreemdelingenrecht advocaat "“Mijn accent zou Nederlandse cliënten met veel geld afschrikken.”

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Artikel over schrijnende gevolgen afschaffing ouderenbeleid -Koop vandaag het Reformatorisch Dagblad:

Salarisvereisten en de verblijfsvergunning op basis van de ICT-richtlijn