De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

05 juni 2018

Het modewooord diversiteit --- Identiteit in wetenschap en journalistiek: een misverstand

 Ruth van de IND had een in mijn oog super interessant artikel op Linkedin geplaatst.

"Identiteit in wetenschap en journalistiek: een misverstand"

"Het argument dat diversiteit onder journalisten en redacteuren de kwaliteit van de journalistiek ten goede komt is niet gebaseerd op de veronderstelling dat mensen alleen kennis en inzicht kunnen produceren over de sociale groep waartoe ze behoren. Dit argument veronderstelt wel dat sociale context invloed uitoefent op de manier waarop mensen de wereld begrijpen. Ook journalisten doen hun werk in een specifieke politiek-historische context, vanuit een specifieke maatschappelijke positie en dus vanuit een specifiek perspectief.
Het gaat er niet om waarover je verslag kunt doen, maar hoe je dat doet."
 Lees vooral hier het hele artikel: http://stukroodvlees.nl/identiteit-in-wetenschap-en-journalistiek-een-misverstand/


Wat een interessant stuk. Ik was maanden geleden op een congres over Sociale Wijkteams en daar ging het over diversiteit. Modewoord. Er was een mevrouw die betoogde dat er meer minderheden in die teams moesten werken. Zelf was ze blank. Volgens haar omdat iemand uit een minderheid dan beter door een medewerker uit die minderheid zou worden geholpen. Een luisteraar in de zaal met hoofddoek was het daar niet mee eens want zij vond niet dat je als Marokkaanse moslima beter wou worden geholpen door een ander Marokaanse moslima dan door een Hollandse kaaskop. Wellicht liever niet zelfs ivm schaamte of privacy. En daar waren we het me eens. Dat is de kant van de medaille dat je alleen als moslima die moslima zou kunnen begrijpen. Echter het andere deel wat wordt aangegeven in het artikel is zeker ook zo waar. Doordat je als moslima (in mijn voorbeeld) over bepaalde dingen misschien meer kennis hebt kan je die kennis juist inzetten. Ik ken zo een Marokkaanse mediator die als de partijen over straat rollen vraagt of ze gelovig zijn en als het antwoord ja is vraagt hoe ze hun gedrag met een bepaalde quote uit de Koran rijmen. Je hoeft niet uit dezelfde bloedgroep te zijn om elkaar te begrijpen maar iemand kan wel vanuit zijn achtergrond een heel andere bron van kennis aanboren.Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator