De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

08 maart 2017

Webinar over digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken


De Rechtspraak organiseert in samenwerking met de Nederlandse Orde van Advocaten op 29 maart een webinar – een interactieve, online workshop – voor vreemdelingenadvocaten over digitaal procederen. Van 12 tot 13 uur krijgen advocaten die dag de kans om op een laagdrempelige manier meer te weten te komen over het moderniseringsprogramma KEI en de nieuwe digitale manier van werken.

Sinds 2015 is het mogelijk op vrijwillige basis digitaal te procederen in asiel- en bewaringszaken. Inmiddels gebeurt dat in 25 procent van alle zaken. Naar verwachting wordt dit jaar het digitaal procederen in asiel- en bewaringszaken verplicht.

Stap voor stap

Tijdens het 3 kwartier durende webinar worden vreemdelingenadvocaten geïnformeerd over hoe digitaal in beroep kan worden gegaan tegen een beslissing van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Stap voor stap wordt het digitale systeem getoond en vragen beantwoord. Hoe dient een advocaat een beroepschrift in en hoe werkt het uploaden van stukken? Hoe verloopt het berichtenverkeer? Wat is nodig om digitaal te procederen en wat gebeurt er bij een storing?

Vragen

De presentatie is in handen van bestuursrechters Wilfried Derksen (portefeuillehouder Bestuur Programma KEI) en Guus Harten (senior user Bestuur Programma KEI). Advocaten kunnen vragen stellen via een chat (anoniem) en enkele daarvan worden live beantwoord. De overige vragen worden via e-mail beantwoord. Enkele weken na de uitzending zijn de beelden van het webinar te bekijken via rechtspraak.nl.

Aanmelden

Advocaten die het webinar willen bijwonen kunnen zich met een formulier U verlaat Rechtspraak.nl  tot uiterlijk 28 maart aanmelden. Zij ontvangen een link waarmee zij op 29 maart toegang krijgen.
Het webinar is ook voor juridisch - en administratief medewerkers van advocatenkantoren toegankelijk.

Hier kunt u zich aanmelden: https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Raad-voor-de-rechtspraak/Nieuws/Paginas/Webinar-over-digitaal-procederen-in-asiel-en-bewaringszaken.aspxWellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator