23 juli 2021

Studiebijeenkomst plannen voor het najaar - publiciteit handig? - een divers publiek bereiken?

Beste leden van de Werkgroep Vreemdelingenrecht Rotterdam en vaste online gasten,


De volgende geplande datum is 9 september. Voorzitster Hilde vraagt zich af of iemand behoefte heeft aan een inhaaldatum voor vreemdelingrecht inhoudelijke overleg begin augustus i.v.m. mijn keelontsteking en het daardoor vervallen van de vorige bijeenkomst.

Ik zou als volgende studiebijeenkomst de volgende suggestie willen doen:
Inmiddels ken ik drie journalisten die publiceren over migratie. Jullie wellicht ook enkele. Wat als we nu eens met hen om de tafel gaan zitten virtueel. Ik kan me de volgende discussiepunten voorstellen:
  • Wie heeft wel eens een zaak van een cliënt in de publiciteit gebracht en hoe liep dat af? Welke ervaringen hadden de journalisten daarmee?
  • Wanneer is het voor de cliënt/advocaat een goed moment om de publiciteit te zoeken?
  • Wanneer is het voor de journalist interessant om benaderd te worden?
  • Hoe benader je het beste een journalist? Een bekende of een persbericht naar alle kranten?
  • Groot dagblad of vakliteratuur of magazines?
  • Een individuele zaak of beter een trend / zaakoverstijgende kwestie?
  • Wat heeft de journalist nodig?
Bij de tolkenopleiding mag leesvoer meetellen met de studiepunten voor de permanente educatie. Wie heeft een contactpersoon bij de Orde om die vraag daar voor te leggen?

In dat kader wil ik voorstellen om het volgende boek over inclusieve communicatie (dat ik net heb gekocht) gezamenlijk te lezen en te bespreken. Het is een fijn te lezen boek en tijdens mijn KWF vrijwilligersklus had ik een collega die hier enorm in doorwrocht was en ons de belangrijkheid daarvan heeft laten beseffen. In ons geval toen laagdrempelig taalgebruik. Jullie denken wellicht dat beide onderwerpen niets met vreemdelingenrecht te maken hebben perse maar zoals tijdens de training recent al bleek kunnen we door onze vaardigheden at large te verbeteren ook betere vreemdelingenrecht juristen worden. En bij de training over gesprekstechnieken pas had ik ook echt een goed gevoel. Het was interessant en hersenkrakend en toch ontspannend

 

 


 

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. «Enjoyed this post? Never miss out on future posts by following us. Click here

Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: The invasion of the last free kingdom of Sri Lanka - And the love of a girl for an elephant - Review of "The Elephant Keeper's daughter"
http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2021/02/the-invasion-of-last-free-kingdom-of.html

Geen opmerkingen:

Aanbevolen post

Wytzia Raspe over vluchtelingen, AZC’s, cruiseschepen en mensensmokkelaars

Mr. van de week is Wytzia Raspe. Zij is 25 jaar jurist vreemdelingenrecht in allerlei verschillende rollen. Sinds 2005 schrijft en blogt z...