VACATURE: Beslismedewerker Nareis Den Bosch Immigratie- en Naturalisatiedienst

De Immigratie- en Naturalisatiedienst is voor de directie Asiel en Bescherming voor de locatie Den Bosch op zoek naar meerdere collega's Beslismedewerker Nareis (FGR: Medewerker Behandelen en Ontwikkelen S10). In de basis start je met een tijdelijk contract, dat we na een jaar bij voldoende functioneren graag omzetten in een vast contract.

In deze functie behoort hybride werken tot de mogelijkheden. Daarbij wordt verwacht dat tijdens de eerste vier weken opleiding je fulltime op locatie Den Bosch aanwezig bent. Vervolgens op momenten dat het voor de uitvoering van je functie of om organisatorische redenen gewenst is. Afstemming hierover gaat in overleg met je leidinggevende.

Migratie gaat om mensen en is nu meer dan ooit actueel. Mensen vragen om bescherming, zoeken hereniging met gezinsleden, willen hier studeren, bieden hier hun kennis aan, willen hier werken, of willen graag Nederlander worden. De migratievraagstukken van vandaag vragen om weloverwogen beslissingen waarbij de menselijke maat voorop staat. Help jij ons land om die te nemen? Wij zoeken meerdere doortastende professionals die zich thuis voelen in een dynamische werkomgeving, belangen goed tegen elkaar kunnen afwegen en een wezenlijke bijdrage willen leveren aan de maatschappij.

Wat ga je doen?

“In een typische week zie je als beslismedewerker nareis de halve wereld aan je voorbijkomen, van Syrië tot Colombia en van Oekraïne tot Libië. Al die verschillende achtergronden en culturen zorgen ervoor dat het werk blijft boeien, geen dag is hetzelfde. Deze functie vergt dan ook niet alleen kritisch denkvermogen en brede kennis, maar vooral ook een open blik en gezonde dosis nieuwsgierigheid naar de wereld waarin wij leven, rekening houdend met de menselijke maat." Maltie, Hoor- en Beslismedewerker.

Wat de functie zo leuk maakt:

Als beslismedewerker opereer je in het hart van de Nederlandse nareisprocedure. Van het voeren van een gehoor tot veelal het sturen van een definitieve beslissing: je bent van begin tot eind betrokken bij de afhandeling van nareisaanvragen van mensen uit de hele wereld. Daarmee leer je niet alleen veel over de snel veranderende wereld om je heen, maar heb je ook grote maatschappelijke en persoonlijke verantwoordelijkheid. In een hecht team werk je aldoor met inhoudelijke kaders én de menselijke maat, waarbij je een grote – maar eervolle – verantwoordelijkheid draagt. Dat is waarom deze functie zo blijft boeien: je werk doet ertoe, iedere dag opnieuw.

Ben je benieuwd naar het werk van je toekomstige collega's? Klik op de onderstaande link!

'Wij zijn de IND', algemene informatie over het werk van de IND: https://www.youtube.com/watch?v=ur8uE4gjj_4

Werken op de verschillende locaties binnen de IND is werken in een boeiende omgeving, waar samenwerken, inspelen op snel veranderende omstandigheden en natuurlijk werkplezier hand in hand gaan.

Jij voert het gesprek, houdt de regie en rapporteert ondertussen. Je beheert een groot aantal dossiers tegelijkertijd. Voor al deze zaken houd je nauwkeurig de administratie bij en verstrek je informatie aan vreemdelingen en hun vertegenwoordigers over de procedure.

Je beslist daarnaast op aanvragen of bezwaarschriften. Je controleert digitaal of dossiers volledig zijn en laat eventueel nader onderzoek doen. Denk aan DNA-onderzoeken, documentonderzoeken en onderzoeken naar misbruik, misdaden, of criminele activiteiten. Het dossier analyseer je op inhoudelijke aspecten, waarbij je gebruik maakt van zowel vreemdelingrechtelijke bepalingen als informatie uit het land van herkomst. Je scheidt hoofd- en bijzaken, je weegt belangen tegen elkaar af en formuleert op basis van de beschikbare informatie een beslissing die goed gemotiveerd is.

Een correcte en tijdige verwerking van alle informatie in ons geautomatiseerd systeem is erg belangrijk in jouw werk. Net zoals een goede samenwerking en informatie-uitwisseling met collega's en ketenpartners. Je kijkt over de grenzen van je eigen taken heen en je neemt je verantwoordelijkheid binnen de asielketen. Er wordt een flexibele inzet van je verwacht die niet per definitie wordt begrensd door een directie, afdeling, werksoort of team waar je als medewerker formeel werkzaam bent. In verband met ontwikkelingen op Europees niveau kan het zijn dat je af en toe voor je werk naar het buitenland gaat.

De voornaamste elementen in jouw rol zijn:

  • Het horen van de vreemdeling, zijn/haar familieleden en beslissen op asiel- en/of nareisaanvragen;
  • Een positieve bijdrage leveren aan het team en de teamdoelstellingen.

Lees hier verder: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/beslismedewerker-nareis-den-bosch-IND-2024-0123?utm_source=indeed&utm_medium=cpc&utm_campaign=all_jobs_indeed

Reacties

Populaire posts van deze blog

Bezwaar op visum pas na 2 jaar beslist. Is er nog procesbelang?

MK UITSPRAAK over chaos bij Nareis en beroepen niet-tijdig met dwangsom en FiFo

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Het nemen van ethische beslissingen in het migratierecht (wat ook voor NL na de Toeslagenaffaire? )

Iraaks restaurant "Arbil" in Den Haag geopend

MEEDENKVRAAG: Waarom mag iemand niet haar verblijfsvergunning als kennismigrant laten omzetten in die tot verblijf bij zoon?

UITSPRAAK: Om een beroep te doen op Chavez Vilchez moet je het dan wel laten toetsen

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?