VACATURE: Operationeel Manager Implementatie en Borging Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) · Den Haag

De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft bij de directie Regulier Verblijf en Nederlanderschap (RVN) een vacature voor de functie van Operationeel Manager Implementatie en Borging (FGR: Manager S13). Het betreft hier een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Voorafgaand aan een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd kan een jaarcontract worden aangeboden.

In deze functie behoort hybride werken tot de mogelijkheden. Daarbij wordt verwacht dat je op locatie in Den Haag aanwezig bent op momenten dat het voor de uitvoering van je functie of om organisatorische redenen gewenst is. Afstemming hierover gaat in overleg met je leidinggevende.

De afdeling Business Innovation & Supprt (BIS) wordt uitgebreid van vier naar vijf teams. De reeds bestaande vakgroepen implementatiecoördinatoren en adviseurs borgen en beheer worden binnen de afdeling BIS samen gevoegd in een nieuw, vijfde team: Implementatie en Borging. Dit nieuwe team bestaat uit 26 fte.

Zie jij voor je hoe je als manager de ruimte neemt om het team te ontwikkelen op implementatie, procesbeschrijvingen en correspondentie in de vernieuwing? En weet je jouw team van enthousiaste professionals zo te inspireren dat ze hun expertise optimaal kunnen omzetten in resultaten voor de organisatie? Lees dan verder.

Wat ga je doen?

“Als operationeel manager van het team Impementatie en Borging geef jij leiding aan een team bestaande uit een vakgroep implementatiecoördinatoren en een vakgroep adviseurs beheer, die een diverse portefeuille aan opdrachten hebben. Met de implementatiecoördinatoren faciliteer je de implementatie van nieuwe wet- en regelgeving en ondersteun je het projectenportfolio en in het bijzonder de vernieuwing bij het implementeren van de veranderingen. Onze adviseurs beheer faciliteren de IND directies bij het maken en beheren van procesinstructies, systeeminstructies, correspondentie en Informatie en Kennis (I&K) pagina's”.

Samen met je vier collega managers en je afdelingshoofd vorm je het MT van BIS en geef je invulling aan de IND-brede opdracht op het snijvlak van business en IT. Het team Implementatie & Borging (I&B) speelt een belangrijke rol bij de implementatie en borging in de vernieuwing van de IND. Hiervoor staat het team dicht bij de operationele directies om samen invulling te geven aan de gewenste vernieuwing en ontwikkeling. Buiten jouw team bestaat de afdeling BIS verder uit nog vier teams waarin onder meer functioneel beheer, innovatiemanagers, product owners, adviseurs kwaliteit, projectleiders en brede adviseurs zijn ondergebracht.

Je hebt van nature een coachende managementstijl; je laat medewerkers excelleren en laat mensen tot hun recht komen vanuit een open en eerlijke houding. Je stimuleert talent en ziet diversiteit als een basis om tot betere resultaten te komen.

Om deze opgave te realiseren zoeken we een open en verbindende persoonlijkheid, communicatief sterk in woord en geschrift, resultaatgericht en met een uitstekende antenne voor wat er in de organisatie en het team speelt.

Functie-eisen

Wij zijn op zoek naar een ervaren professional met aantoonbare ervaring in het begeleiden van veranderingen in teams en organisaties. Je bent vaardig in het ontwikkelen, uitdragen en realiseren van nieuwe ideeën en concepten. Ook heb je inzicht in organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhang in bredere context dan je eigen werkterrein. Met een coachende leiderschapsstijl weet je jouw team te inspireren en richting te geven. Je bent doortastend en besluitvaardig, en je kunt snel kennis opdoen van en inzicht krijgen in de primaire IND-processen én hebt affiniteit met vraagstukken die spelen op het snijvlak tussen business en IV. Je bent in staat om verbinding te maken op alle niveaus en het juiste gesprek tussen deze lagen te faciliteren. Daarnaast beschik je over uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden en ben je een open en positieve persoonlijkheid waarmee het prettig samenwerken is.

Herken jij jezelf in deze beschrijving? Dan maken wij graag kennis met jou!

Herken jij jezelf hierin?

  • Minimaal een afgeronde hbo opleiding;
  • Minimaal 3 jaar aantoonbare managementervaring;
  • Je hebt affiniteit en/of ervaring met verandermanagement;
  • Je hebt affiniteit met vraagstukken op het snijvlak van business en Informatievoorziening (IV).

In je sollicitatie zien we graag naar voren komen waarom je enthousiast wordt van leiding geven aan team Implementatie en Borging. Wij zijn ook nieuwsgierig naar je ervaring met het begeleiden van veranderingen in teams en organisaties. Daarnaast is het voor ons belangrijk te begrijpen waarom je specifiek een bijdrage wilt leveren aan de IND en hoe jouw vaardigheden en visie aansluiten bij de doelen van onze organisatie.

Wij kijken uit naar je sollicitatie!

Competenties

  • Organisatiesensitiviteit;
  • Bestuurssensitiviteit;
  • Omgevingsbewustzijn;
  • Klantgericht;
  • Netwerken;
  • Aansturen organisatie;
  • Reflecteren;
  • Stressbestendig.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveau

schaal 13



Maandsalaris: Min €5212 - Max €7747

Reacties

Populaire posts van deze blog

Brits webinar over medische bewijs in asielzaken

Bezwaar op visum pas na 2 jaar beslist. Is er nog procesbelang?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Conference of European Churches (CEC) v. the Netherlands - De #bedbadbrood uitspraak

Vreemdelingenrecht en Corona - het juridisch kader

Oekraïner die in het buitenland studeerde en even via Oekraïne naar Nederland kwam hoeft niet onder Richtlijn te vallen

Je hebt "juridisch gelijk" en "gevoel dat iets klopt" - Hoezo moet een Tanzaniaanse student in Oekraine worden behandeld als de oorlogsvluchtelingen

Zoekjaar migranten mogen nu twee jaar langer voor verlaagd salaris als kennismigrant worden ingehuurd