Targets (in het vreemdelingenrecht)
Toen ik eind jaren '90 ging werken waren er veel klachten over de raamkijkambtenaar. En in mijn eerste baan bij een gemeente was mijn leidinggevende ook zo iemand. Hij las de krant, belde de beurslijn en werkte alleen tijdens de vier uur spreekuur op een dag. Zijn directe collega werkte de hele dag. Maar omdat er niets werd gemeten kwam hij er gewoon mee weg. Toen in bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) ging werken werden daar na ongeveer een jaar targets ingevoerd. Dat waren geen minimumprestaties maar wat de twee beste juristen op de afdeling gemiddeld hadden weggewerkt. Ook bij de de Rechtspraak werd met targets gewerkt. Terwijl het in de advocatuur meer om draaide dat je een bepaald bedrag verdiende. De ambtenaren wiens werk niet in concrete cijfers kan worden vertaald hadden er nog steeds geen last van. Veel mensen ervaren dat als enorme druk. Je werk is nooit af. Je kan niet eens rustig gaan zitten voor iets als "eens even mijn dossierkast uitmesten" of jurisprudentie lezen en zodra een ander een kink in de kabel gooit ligt jouw planning in de soep (bijvoorbeeld een rechter die toch de uitspraak bij nader inzien over een andere boeg wil gooien). Niet kwaliteit wordt doorslaggevend maar kwantiteit.
Er is de laatste tijd veel gepraat over de Menselijkemaat. Die kan je veel beter waarborgen als je wel die extra tijd kan en mag steken in een zaak want je kan dan eens een berg extra werk doen zonder dat iemand gaat klagen dat je je targets niet haalt. Kijk ik snap dat je luiewammesen wilt aanpakken. Wellicht die targets wat met meer brandbreedte? ("Twee verweren op een dag schrijven halen hier de toppers maar we verwachten er in ieder geval gemiddeld 5 in de week")?
Daarom last ik dit artikel met belangstelling: https://www.ad.nl/werk/waarom-iemand-die-goed-presteert-toch-slecht-werk-kan-leveren~a392e2cf/
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.
«Enjoyed this post? Never miss out on future posts by following us. Click here
Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/
Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor:
The Plague, jousting, remedies against seasickness - when a historian sister joins her brother the novellist and produce an interesting story - The Lawless Land by Boyd Morrison; Beth Morrison
http://www.dutchysbookreviewsandfreebooks.com/2022/03/the-plague-jousting-remedies-against.html
Reacties