Doorgaan naar hoofdcontent

Aanbevolen post

Hoe kan je de IND overtuigen een visumzaak aan te houden? (Kant en klare brief)

Een advocaat deed mij een geanonimiseerde beslissing toekomen in een zaak van hem waarin de IND stelde dat voor de pandemiesituatie geen aanhoudingsbeleid is binnen de Visumcode. Dat de Visumcode kort cyclisch is en dat niet zonder meer kan worden uitgegaan van ongewijzigde omstandigheden in de situatie van aanvrager. Voorts zou er geen grondslag zijn voor termijnverlenging voor onderzoek en dergelijke. Dit alles maakte dat zijn verzoek om aanhouding werd afgewezen.

Ik heb een artikel geschreven van 10 pagina's in Word waar ik op deze punten inga. Wellicht scheelt dat u een berg werk.


Klik op deze link: Visum bezwaar tijdens Corona


Heeft u geen Paypal maar wilt u voor een bijdrage van 2 euro toch graag dit document ontvangen mail mij even op wytzia@ yahoo.com.

Ik doe met plezier bezwaarprocedures in visumzaken.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u…

Stage bij de Directie Multilaterale Instellingen en Mensenrechten - Afdeling Sociaal-Economische VN-Zaken: migratie en humanitaire hulp (o.a. UNHCR, UNRWA)


Stage bij de Directie Multilaterale Instellingen en Mensenrechten - Afdeling Sociaal-Economische VN-Zaken: migratie en humanitaire hulp (o.a. UNHCR, UNRWA)

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Den Haag
Publicatiedatum
4 oktober 2018
Sluitingsdatum
23 oktober 2018
De afdeling Sociaal-Economische VN-zaken van de Directie Multilaterale Instellingen en Mensenrechten (DMM-SE) is op zoek naar een stagiaire voor een periode van zes maanden (40 uur per week) van medio februari tot medio augustus 2019.

Werkomgeving

De afdeling Sociaal-Economische VN-Zaken is verantwoordelijk voor de coördinatie, de monitoring en deels uitvoering van het beleid ten aanzien van de fondsen, programma’s en gespecialiseerde organisaties van de Verenigde Naties. Het betreft o.a. UNDP, UNICEF, UNFPA, UNWOMEN, WHO, UNAIDS, ILO, WFP, FAO, UNESCO en UNEP. Ook levert en coördineert DMM-SE de Nederlandse inbreng in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) op de sociale en economische thema's, en in de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC) en haar functionele commissies. Tevens houdt de afdeling zich bezig met een aantal overkoepelende thema’s, zoals  humanitaire hulp en migratie, in het bijzonder de follow-up van de VN-top over migratie die vorig jaar tijdens de ministeriële week van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York plaats vond. Nederland werkt op het gebied van migratie intensief samen met andere landen en internationale fora zoals ook de EU.

Stage omschrijving

De stage kent geen specifieke onderzoeksopdracht. Wij zoeken iemand die ondersteunende werkzaamheden kan verrichten bij de voorbereiding en afwikkeling van de Nederlandse beleidsinzet van twee wereldwijde VN-overeenkomsten over migratie en vluchtelingen. Ook maakt de beleidsinzet ten aanzien van VN-vluchtelingenorganisaties UNHCR en UNRWA onderdeel uit van het takenpakket. Stagiaires assisteren verder bij alle voorkomende werkzaamheden van de afdeling, door ondersteunende korte taken en langer lopende onderzoeken en schrijfopdrachten uit te voeren. Denk aan:
 • het voorbereiden en bijwonen van bijeenkomsten en verslaglegging daarvan;
 • het schrijven van instructies waarin de beleidsinzet voor NL kenbaar is
 • het meewerken aan beleidsontwikkeling, zoals het organiseren van brainstormsessies en verzamelen en analyseren van relevante rapporten en onderzoek;
 • het ondersteunen bij de beantwoording van Kamervragen, brieven of het maken van dossiers voor de bewindspersonen;
 • het organiseren van activiteiten van de directie, zoals lezingen en consultaties met experts.
Een stagiaire kan de volgende leerdoelen bereiken:
 • inzicht in het huidige buitenlands beleid op het gebied van het thema migratie, de VN-vluchtelingenorganisaties en de humanitaire rol van de Verenigde Naties op mondiaal niveau;
 • inzicht in de rol van Nederland binnen de Verenigde Naties op sociaal-economisch gebied inclusief de 2030 Ontwikkelingsagenda en de Global Goals;
 • inzicht in het functioneren van specifieke fondsen, programma’s en gespecialiseerde organisaties van de Verenigde Naties;
 • inzicht in de dagelijkse gang van zaken op een ministerie;
 • ervaring in het samenwerken met collega's in een ambtelijke organisatie;
 • ervaring in het schrijven van (ambtelijke) teksten.

Profiel van de stagiair(e)

 • Ben jij een enthousiaste, ambitieuze en internationaal georiënteerde masterstudent die van aanpakken weet en zich een onderwerp snel eigen maakt?
 • In de masterfase van een relevante universitaire opleiding, zoals bijvoorbeeld humanitaire hulp of conflict studies, migratie- of vluchtelingenstudies, internationaal recht, politieke wetenschap, bestuurskunde, ontwikkelingsstudies, internationale betrekkingen of een andere relevante universitaire opleiding?
 • Ben je goed op de hoogte van nationale en internationaal-politieke ontwikkelingen en bekend met het werk van internationale organisaties zoals de VN en de EU?
 • Heb je affiniteit met (internationaal) asiel- en migratiebeleid?
 • Heb je ervaring met en/of bovengemiddelde belangstelling voor het werk van de verschillende fondsen, programma’s en gespecialiseerde organisaties van de VN?
 • Sta je voor de duur van je stage ingeschreven aan een Nederlandse universiteit en beschik je over de Nederlandse nationaliteit?
 • Ben je zes maanden voltijd beschikbaar?
 • Dan ben jij de stagiaire die wij zoeken!

Wat bieden wij

De stagiaires worden begeleid door een beleidsmedewerker, met wie zij op gezette tijden een voortgangsgesprek hebben. Opdrachten kunnen zij van alle medewerkers krijgen en de stagebegeleider kan, indien nodig, bijsturen.
Na afloop van de stage wordt de stagiair(e) geacht een verslag te schrijven en zal de begeleider een beoordeling opstellen. Bij DMM zijn doorgaans meerdere stagiaires werkzaam.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Graag ontvangen wij een sollicitatiebrief met CV en cijferlijst uiterlijk op 23 oktober a.s. Jouw sollicitatie kan per e-mail worden gestuurd aan DMM-SE-SECR@minbuza.nl waarbij in het onderwerp van de email de tekst “DMM-SE stage medio februari tot medio augustus 2019 migratie en humanitaire hulp” dient te worden vermeld. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, vindt dit gesprek plaats op 1 november a.s.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nélida Moll via DMM-SE-SECR@minbuza.nl
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, kennis en competenties

 Hier gevonden: https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/overzicht-stages/stage-bij-de-directie-multilaterale-instellingen-en-mensenrechten---afdeling-sociaal-economische-vn-zaken-migratie-en-humanitaire-hulp-o.a.-unhcr-unrwa

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Reacties

Recente berichten


en meer

Populaire posts van de afgelopen 30 dagen

Marokkaanse clienten? Dan is dit een leuk boek om te lezen en hebben jullie wat te praten over Marokkaanse geschiedenis

In het Nederlands en in het originele Engels verkrijgbaar
Bookreview: "The tenth gift" A woman is abducted to become a slave in Morocco in the 16th century. In the 20th century a descendant retraces her story. A year ago I read a book written by a British lady who explained she had written a prior novel about white slavery in Morocco and when she was doing research in Morocco she fell in love with a Moroccan guy. When I saw that this earlier novel was for sale I bought it. Reading I discovered that the story started in Mousehole in Cornwall. Mousehole the place one of my Facebook lived. So I mailed her and Sue said: "I know. I know the lady and her Moroccan husband." Talking of living in a small world.

That small world is also a theme in the book itself. The leading lady is given a book by her boyfriend on the evening of him breaking up with her. Reading is she discovers notes in it written in the 17th century by a young woman from Cornwall. It turns o…

Britse rechter over de vraag of bij herhaalde aanvraag opvang moet worden geboden (uitspraak)

182.
No fair-minded person would be unsympathetic to the practical difficulties faced by the hard-pressed officials who have to deal with a large number of “fresh” asylum applications at the same time as applications for section 4 support. All judges of the Administrative Court will themselves have seen purported “fresh” submissions which are no such thing and submissions which, in their presentation, are voluminous and unfocused. I have certainly seen submissions of that nature in my judicial capacity and that is why the suggestion that only about 15% of such submissions ultimately are found to be true “fresh” submissions within Rule 353 comes as no real surprise. Equally, it would be wrong not to acknowledge that the formulation of guidance to case owners dealing with such matters must undoubtedly be a difficult task. Furthermore, the resources available to deal with these matters doubtless face the same constraints that every other publicly-funded task faces at present.

183.
Howeve…

COVID: Are The Netherlands forgetting to be lenient and take measures for their legal immigrants? (visa free travellers, searchyear students)

Corona as it is called in The Netherlands changed the Dutch landscape. Most of us are working from home and people social distance. So far we seem to be able to cope. However now the dust settles a bit and the most urgent matters have been dealt with problems emerge for the group that had been here legally and was taking care of themselves but now still are stuck in The Netherlands and on the other hand see all kind of institutions in a Corona-sleep.

I heard rumoured (from an international webinar) that several countries created a solution to prevent people to become illegal). Both Portugal and Italy have new COVID residence permits for people working in certain areas. Italy got into trouble because migrants had left when the pandemic started and there were no people available to pick the harvests. Australia created a Temporary Covid Activity Visa for people working in Healthcare, Agriculture, Food-processing and Agriculture.
New Zealand automaticity renewed the residence permits in e…

Startup visa for Italy

Italy offers a streamlined visa program for foreigners intending to set up an innovative startup or to join an already established startup https://www.mazzeschi.it/italy-startup-visa/. In addition, Italy provides a favourable environment for the establishment and the development of innovative companies, thanks to the generous incentive scheme provided by the government https://www.ice.it/en/markets/united-kingdom/smart-start-italy-most-generous-incentive-scheme-start-ups-world
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingen…

Searchyear permits and COVID-19 / Corona -- Zoekjaar en Corona

A group of people who are in The Netherlands with a Zoekjaar-residence permit (a permit that allows you a year in The Netherlands while you look for a job there) are lobbying for an extension of their permit now exceptional circumstances with Corona and a semi-lockdown are making it very difficult for them to find that job.

But what are the legal remedies when you cannot fly back home but overstaying might see you in trouble with your insurances and maybe a mark on your immigrational future?


Situation 1: Your Zoekjaar permit is still valid for over 3 months

Use your time to apply for jobs. Are you familiar with http://www.academictransfer.com? In The Netherlands a Phd position is a paid job and comes with a residence permit. Also read up on doing an extra Master as also studying comes with a permit and while you study you can go and look for a Kennismigranten or Research job as well.
In the meantime lobby at parliament and talk with journalists but focus on job-hunting.

Situation 2: Yo…

Vacature bij de IND in team over verlies van nationaliteit en het Tjebbes-arrest

Je gaat werken in een klein specialistisch team dat zich bezig houdt met de unierechtelijke evenredigheidstoets bij verlies van het Nederlanderschap. Dit is voor de IND een nieuwe werksoort waarin kennis van zowel het nationaliteitsrecht als het EU-recht samenkomen. Voor jou betekent dat een uitdaging om mee te denken over en mee te doen aan de opbouw van een vakkundig en efficiënt team. Een mooie uitdaging in een dynamische omgeving!!

Je beslist in eerste aanleg en vervolgprocedures.

Eerste aanleg

Je analyseert het dossier op juridisch-inhoudelijke aspecten, aan de hand van beleid, instructies, en jurisprudentie en maakt een afweging van belangen. Op basis hiervan stel je een beslissing op. Tijdens je werkzaamheden wissel je informatie uit met collega’s en met ketenpartners en verstrek je informatie aan klanten en hun vertegenwoordigers.

Vervolgprocedure

Op basis van jouw controle van het dossier en de juridisch-inhoudelijke analyse ervan beslis je in bezwaarzaken. Je kun…

"Morocco, maybe" - leuk boek voor mensen met veel Marokkaanse clienten of wie er zelf zijn geweest

For those who ever visited Morocco and did the "Royal cities"- tour around the country this book is a feast of recognition as we say in Dutch. But the book offers so much more.


Sara is a young corporate attorney who ruthlessly goes for the kill to further her career. In this case to stop an archaeological dig in Afghanistan so her client a Chinese mining corporation can start mining.


But when she attends a charity function with her fiancé Nathan it is clear that her life is very "empty". She is the only one who takes the time to go and look at the artwork from Afghanistan, the rest is discussing golf. Her fiancé does not bother to have a look even when Sara used to study Art and he must know it is something that hugely interests her. There is only one other person interested in the art, a handsome man. He advises her to bid on the trips in the auction and that is what she tells her fiancé Nathan to do. To be flabbergasted that the guy she chatted with at the art e…

Duitsland stopt met het leggen van Dublinclaims voor Syrische asielzoekers die via een ander EU-land zijn ingereisd

Dublin-Prüfung für syrische Flüchtlinge ausgesetzt 25.08.2015 - 18:25 Uhr
Berlin/Brüssel (dpa) - Deutschland will syrische Asylbewerber nicht mehr in andere EU-Länder zurückschicken, über die sie in die Europäische Union eingereist sind. Eine neue Regelung im Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) sieht vor, dass das Dublin-Verfahren für Syrer ausgesetzt wird. Normalerweise wird bei jedem Asylbewerber zwingend geprüft, ob er zuerst in einem anderen Land europäischen Boden betreten hat. Ist dem so, muss der Betroffene eigentlich dorthin zurück. Darauf wird bei Syrern nun offiziell verzichtet. Es gelten aber ohnehin schon seit Monaten gelockerte Vorgaben für Flüchtlinge aus dem Krisenstaat. Die sogenannte Dublin-Verordnung sieht vor, dass derjenige Mitgliedstaat für ein Asylverfahren zuständig ist, in dem ein Asylbewerber erstmals europäischen Boden betritt. Die Prüfung ist aber aufwendig. Auch der Prozess der Rücküberstellung eines Flüchtlings an…

Britse uitspraak over Azeri alleenstaande moeder met kind van gemengd ras (uitspraak met landeninfo))

Het gaat hier om een zaak waarbij een Christelijke Azeri dame met een moeder die na tweede huwelijk moslim is geworden naar de Caribbean gaat en daar zwanger wordt van een zwarte meneer. Ze krijgt een koffiekleurig kindje en vraagt in Engeland asiel aan omdat ze volgens haarzelf zo problemen in Azerbeidzjan zal krijgen.

Deze uitspraak http://www.bailii.org/uk/cases/UKUT/IAC/2013/00046_ukut_iac_sl_ors_azerbaijan_cg.html geeft veel achtergrond informatie over Azerbeidzjan.

De rechtbank komt tot de volgende comclusie:


108. Having considered all the evidence before us we conclude: 1.Azerbaijan is a country with high levels of corruption and there is clear evidence that political dissent is not tolerated. 2.There is nothing to indicate that the State would in any way penalise unmarried mothers (approximately 10% of mothers) or those who have mixed race children. There are in place some support mechanisms for single parents. 3.In order to access benefits, accommodation or work a residence pe…

Hoe kan je de IND overtuigen een visumzaak aan te houden? (Kant en klare brief)

Een advocaat deed mij een geanonimiseerde beslissing toekomen in een zaak van hem waarin de IND stelde dat voor de pandemiesituatie geen aanhoudingsbeleid is binnen de Visumcode. Dat de Visumcode kort cyclisch is en dat niet zonder meer kan worden uitgegaan van ongewijzigde omstandigheden in de situatie van aanvrager. Voorts zou er geen grondslag zijn voor termijnverlenging voor onderzoek en dergelijke. Dit alles maakte dat zijn verzoek om aanhouding werd afgewezen.

Ik heb een artikel geschreven van 10 pagina's in Word waar ik op deze punten inga. Wellicht scheelt dat u een berg werk.


Klik op deze link: Visum bezwaar tijdens Corona


Heeft u geen Paypal maar wilt u voor een bijdrage van 2 euro toch graag dit document ontvangen mail mij even op wytzia@ yahoo.com.

Ik doe met plezier bezwaarprocedures in visumzaken.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u…