Stage bij de Directie Multilaterale Instellingen en Mensenrechten - Afdeling Sociaal-Economische VN-Zaken: migratie en humanitaire hulp (o.a. UNHCR, UNRWA)


Stage bij de Directie Multilaterale Instellingen en Mensenrechten - Afdeling Sociaal-Economische VN-Zaken: migratie en humanitaire hulp (o.a. UNHCR, UNRWA)

Vacaturetype
Diversen
Naam organisatie
Ministerie van Buitenlandse Zaken
Standplaats
Den Haag
Publicatiedatum
4 oktober 2018
Sluitingsdatum
23 oktober 2018
De afdeling Sociaal-Economische VN-zaken van de Directie Multilaterale Instellingen en Mensenrechten (DMM-SE) is op zoek naar een stagiaire voor een periode van zes maanden (40 uur per week) van medio februari tot medio augustus 2019.

Werkomgeving

De afdeling Sociaal-Economische VN-Zaken is verantwoordelijk voor de coördinatie, de monitoring en deels uitvoering van het beleid ten aanzien van de fondsen, programma’s en gespecialiseerde organisaties van de Verenigde Naties. Het betreft o.a. UNDP, UNICEF, UNFPA, UNWOMEN, WHO, UNAIDS, ILO, WFP, FAO, UNESCO en UNEP. Ook levert en coördineert DMM-SE de Nederlandse inbreng in de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties (AVVN) op de sociale en economische thema's, en in de Economische en Sociale Raad van de Verenigde Naties (ECOSOC) en haar functionele commissies. Tevens houdt de afdeling zich bezig met een aantal overkoepelende thema’s, zoals  humanitaire hulp en migratie, in het bijzonder de follow-up van de VN-top over migratie die vorig jaar tijdens de ministeriële week van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York plaats vond. Nederland werkt op het gebied van migratie intensief samen met andere landen en internationale fora zoals ook de EU.

Stage omschrijving

De stage kent geen specifieke onderzoeksopdracht. Wij zoeken iemand die ondersteunende werkzaamheden kan verrichten bij de voorbereiding en afwikkeling van de Nederlandse beleidsinzet van twee wereldwijde VN-overeenkomsten over migratie en vluchtelingen. Ook maakt de beleidsinzet ten aanzien van VN-vluchtelingenorganisaties UNHCR en UNRWA onderdeel uit van het takenpakket. Stagiaires assisteren verder bij alle voorkomende werkzaamheden van de afdeling, door ondersteunende korte taken en langer lopende onderzoeken en schrijfopdrachten uit te voeren. Denk aan:
  • het voorbereiden en bijwonen van bijeenkomsten en verslaglegging daarvan;
  • het schrijven van instructies waarin de beleidsinzet voor NL kenbaar is
  • het meewerken aan beleidsontwikkeling, zoals het organiseren van brainstormsessies en verzamelen en analyseren van relevante rapporten en onderzoek;
  • het ondersteunen bij de beantwoording van Kamervragen, brieven of het maken van dossiers voor de bewindspersonen;
  • het organiseren van activiteiten van de directie, zoals lezingen en consultaties met experts.
Een stagiaire kan de volgende leerdoelen bereiken:
  • inzicht in het huidige buitenlands beleid op het gebied van het thema migratie, de VN-vluchtelingenorganisaties en de humanitaire rol van de Verenigde Naties op mondiaal niveau;
  • inzicht in de rol van Nederland binnen de Verenigde Naties op sociaal-economisch gebied inclusief de 2030 Ontwikkelingsagenda en de Global Goals;
  • inzicht in het functioneren van specifieke fondsen, programma’s en gespecialiseerde organisaties van de Verenigde Naties;
  • inzicht in de dagelijkse gang van zaken op een ministerie;
  • ervaring in het samenwerken met collega's in een ambtelijke organisatie;
  • ervaring in het schrijven van (ambtelijke) teksten.

Profiel van de stagiair(e)

  • Ben jij een enthousiaste, ambitieuze en internationaal georiënteerde masterstudent die van aanpakken weet en zich een onderwerp snel eigen maakt?
  • In de masterfase van een relevante universitaire opleiding, zoals bijvoorbeeld humanitaire hulp of conflict studies, migratie- of vluchtelingenstudies, internationaal recht, politieke wetenschap, bestuurskunde, ontwikkelingsstudies, internationale betrekkingen of een andere relevante universitaire opleiding?
  • Ben je goed op de hoogte van nationale en internationaal-politieke ontwikkelingen en bekend met het werk van internationale organisaties zoals de VN en de EU?
  • Heb je affiniteit met (internationaal) asiel- en migratiebeleid?
  • Heb je ervaring met en/of bovengemiddelde belangstelling voor het werk van de verschillende fondsen, programma’s en gespecialiseerde organisaties van de VN?
  • Sta je voor de duur van je stage ingeschreven aan een Nederlandse universiteit en beschik je over de Nederlandse nationaliteit?
  • Ben je zes maanden voltijd beschikbaar?
  • Dan ben jij de stagiaire die wij zoeken!

Wat bieden wij

De stagiaires worden begeleid door een beleidsmedewerker, met wie zij op gezette tijden een voortgangsgesprek hebben. Opdrachten kunnen zij van alle medewerkers krijgen en de stagebegeleider kan, indien nodig, bijsturen.
Na afloop van de stage wordt de stagiair(e) geacht een verslag te schrijven en zal de begeleider een beoordeling opstellen. Bij DMM zijn doorgaans meerdere stagiaires werkzaam.

Voorwaarden en vergoedingen

Algemene voorwaarden en vergoedingen kun je vinden op deze site.

Meer weten en/of solliciteren

Graag ontvangen wij een sollicitatiebrief met CV en cijferlijst uiterlijk op 23 oktober a.s. Jouw sollicitatie kan per e-mail worden gestuurd aan DMM-SE-SECR@minbuza.nl waarbij in het onderwerp van de email de tekst “DMM-SE stage medio februari tot medio augustus 2019 migratie en humanitaire hulp” dient te worden vermeld. Als je wordt uitgenodigd voor een gesprek, vindt dit gesprek plaats op 1 november a.s.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nélida Moll via DMM-SE-SECR@minbuza.nl
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, kennis en competenties

 Hier gevonden: https://www.werkenvoorinternationaleorganisaties.nl/stages/overzicht-stages/stage-bij-de-directie-multilaterale-instellingen-en-mensenrechten---afdeling-sociaal-economische-vn-zaken-migratie-en-humanitaire-hulp-o.a.-unhcr-unrwa

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms