De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

Vreemdelingenbewaring

Wanneer een vreemdeling illegaal in Nederland is dan kan hij of zij in bewaring worden gesteld ter fine van uitzetting. Dat betekent dat die vreemdeling wordt opgesloten in een detentiecentrum en dat zodra het kan hij of zij op het vliegtuig wordt gezet naar het land van herkomst.

Iedereen die in vreemdelingebewaring wordt gesteld krijgt een gratis advocaat.

Vreemdelingenbewaring is alleen mogelijk wanneer er daadwerkelijk zicht op uitzetting is.

De advocaat kan voor de vreemdeling beroep instellen bij de rechtbank maar ook als dat niet gebeurd zal toch een rechter naar zijn zaak kijken maar dat gebeurt dan pas na een maand terwijl bij een beroep dat veel sneller gebeurt.

Op de zitting is er voor de vreemdeling een tolk.

De advocaat moet aanvoeren waarom de bewaring niet zou mogen. Is de vreemdeling wel rechtmatig in bewaring gesteld? Je kan namelijk alleen worden staandegehouden als er een rechtvaardig vermoeden is van illegaal verblijf of dat er op een andere manier bekend is geworden dat je illegaal bent bijvoorbeeld omdat je al strafrechtelijk was aangehouden. Is er wel zicht op uitzetting? Als de vreemdeling uit een land komt waarheen niet wordt uitgezet kan hij ook niet in bewaring worden gesteld.
Het is ook van belang dat DTenV (de Nederlandse staat) voortvarend handeld en dus echt werk maakt van de uitzetting. Die mag niet gaan zitten nietsdoen want dan is de bewaring niet meer toegestaan.

Als iemand in bewaring is gesteld maar zelf een ticket wil regelen en aangeeft dan te zullen vertrekken moet DTenV daar wel aan meewerken. Die kan niet gaan wachten totdat het hen beter uitkomt om iemand uit te zetten.

Op zich valt er zeker te praten met DTenV. Wil iemand wel terug maar ziet die wolven en beren op de weg, vraag dan in het detentiecentrum is om een gesprek. Ik weet van mensen die naaimachines meekregen zodat ze hun brood konden verdienen in hun eigen land of iemand waarvoor werd geregeld dat zijn hond ook meekon.

Er zijn veel organisaties die mensen helpen bij vrijwillig vertrek zoals het IOM of de organisaties op deze lijst: http://vreemdelingenrechtcom.blogspot.nl/2015/03/lijst-met-organisaties-die.html

Heb je vragen schroom dan niet om een advocaat te benaderen.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator