VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

De Immigratie- en Naturalisatiedienst heeft bij directie Juridische Zaken een vacature voor de functie van (operationeel) manager (FGR: Manager S13). Het betreft een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (12 maanden met uitzicht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd).

De migratievraagstukken van vandaag vragen om weloverwogen beslissingen. Help jij ons land om die te nemen?

De directie Juridische Zaken is op zoek naar een Operationeel Manager. Een mooie kans, zowel voor jou als ook voor ons. Spreekt het snijvlak van het juridische en bedrijfskundige jou aan? Zie jij een mooie uitdaging in het verder opbouwen van een nieuw team? Dan zijn we op zoek naar jou!

Wat ga je doen:

In jouw rol van manager binnen de directie Juridische Zaken (JZ) geef je leiding aan het nieuw in te richten Specialistisch Team dat bestaat uit ongeveer 20 professionals verdeeld over 3 clusters. Het cluster privacy office is relatief nieuw en richt zich op de transitie van het AVG- programma naar de staande organisatie. De kerntaak van de privacy office is het uitvoeren van het IND brede privacy compliance programma, wat een vorm van risicomanagement is. De medewerkers van het nieuw te vormen team zijn vrijwel allemaal reeds geworven en je team werkt in een dynamisch en hectische (juridische) omgeving. Het bedrijfsjuridische cluster adviseert over bedrijfsjuridische zaken, inkoopcontracten en schadeprocedures. Het cluster nationaliteitsvraagstukken geeft advies aan het ministerie van Buitenlandse Zaken, de IND directies Regulier Verblijf en Nederlandschap (RVN), Strategie en Uitvoeringsadvies (SUA) en Directie Migratie Beleid (DMB) van het ministerie van Justitie en Veiligheid over nationaliteitsvraagstukken. Daarnaast voert dit cluster procedures bij de rechtbank Den Haag ten aanzien van de vaststelling Nederlanderschap. Ook adviseert het nationaliteitscluster in (hoger) beroepsprocedures aan de generieke teams van JZ in het kader van Naturalisatiezaken.

Het is aan jou om dit team verder op te bouwen en vorm te geven aan onder andere de missie, visie en dienstverlening van het team. Uiteraard coach jij medewerkers bij hun persoonlijke en vakmatige ontwikkeling. Hiermee bevorder je de ontwikkeling van het team als geheel en stimuleert de betrokkenheid van medewerkers bij de doelstellingen van het team en het proces. Vanuit je team vervul je de verbindende rol richting het MT JZ en je draag je bij aan het borgen van de juridische kwaliteit van de IND, door op de kwaliteit systematisch en planmatig te sturen.

Als manager voer je ten behoeve van de uitvoering analyses uit, los je knelpunten op en dien je verbetervoorstellen in. Verder draag je bij aan de ontwikkeling van kaders voor de uitvoering. Belangrijk hierbij is het ontwikkelen, uitdragen en verdedigen van nieuwe ideeën en concepten. Je rapporteert actief aan de directie indien nodig. Ook vertegenwoordig je de clusters en de organisatie bij andere ministeries zoals Buitenlandse Zaken en Justitie en Veiligheid en binnen de IND in bijvoorbeeld stuurgroepen.

Functie-eisen

  • Je beschikt over academisch werk- en denkniveau in de richting van bedrijfs- of organisatiekunde met juridische inzichten of rechten met goed ontwikkelde bedrijfskundige inzichten.
  • Je hebt ervaring in leidinggeven en het begeleiden en coachen van teams.
  • Je bent bekend met de organisatiestructuur van de IND en kunt daarin makkelijk je weg vinden.
  • Je hebt ervaring met risicomanagement en legal control dan wel juridische kwaliteitszorg
  • Je hebt aantoonbare werkervaring met processen bij een uitvoeringsorganisatie binnen de Rijksoverheid of bij een grote organisatie buiten het Rijk.

Competenties:

Klantgerichtheid; Omgevingsbewustzijn; Aansturen medewerkers; Ontwikkelen van medewerkers en Plannen en organiseren.

Profiel:

Je bent professioneel betrokken en gaat slagvaardig, mensgericht en resultaatgericht te werk. Je weet hoe je binnen de organisatie het uitvoeren van het privacy compliance programma kunt invullen. Je kunt de nodige afstand nemen van dagelijkse beslommeringen zonder het overzicht op het geheel te verliezen. Je wilt leren en blijven ontwikkelen op zowel persoonlijk vlak als op de werkgebieden van je teams. Naast flexibiliteit, beschik je over doorzettingsvermogen en een goed gevoel voor de politiek bestuurlijke verhoudingen. Ook zie je de meerwaarde van kennisdeling en samenwerking. Hierbij komen jouw uitstekende communicatieve vaardigheden goed van pas. Je bent klantgericht, initiatiefrijk en in staat om kansen en mogelijkheden te zien. Je voelt feilloos aan wat er binnen de organisatie, het departement en daarbuiten speelt.

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau
schaal 13
Maandsalaris
Min €4.252 – Max. €6.374 (bruto)
Dienstverband
Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
Contractduur
12 maanden
Minimaal aantal uren per week
32
Maximaal aantal uren per week
36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

Bijzonderheden

Als je in dienst bent van het Rijk en solliciteert met een aanwijzing als verplichte van-werk-naar-werkkandidaat of herplaatsingskandidaat, verzoeken wij je een kopie van de aanwijzingsbrief mee te sturen met de sollicitatie.

Om een nog beter (of aanvullend)beeld van ervaring, kennis en competenties te verkrijgen in de wervingsprocedure kan het zijn dat we openbare informatie van je op LinkedIn raadplegen. Desgewenst kun je het profiel afschermen voor personen die geen connectie van je zijn op LinkedIn.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de sollicitatie-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten.

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zal worden aangevraagd bij een positieve uitslag van het sollicitatiegesprek, behalve als je al werkzaam bent bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst.

Een assessment kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Meer over de functiegroep Manager

Door het Functiegebouw Rijk worden medewerkers en leidinggevenden geholpen bij het maken van resultaat- en ontwikkelafspraken in functioneringsgesprekken en krijgt men inzicht in de loopbaanmogelijkheden binnen de Rijksoverheid.

Meer informatie op Functiegebouw Rijksoverheid

Meer over jouw toekomstige afdeling

De directie is verantwoordelijk voor de juridische vertegenwoordiging van de IND en ketenpartners (zoals COA en Dienst Terugkeer & Vertrek) in (hoger)beroepsprocedures bij de rechtbank, de Raad van State en de internationale gerechtshoven. Daarnaast zorgen we voor het juridisch in controle zijn en houden van de IND, zodat de IND in al zijn handelen conform de geldende (internationale) wet- en regelgeving opereert.

Het is de ambitie om een proactieve bijdrage aan de juridische houdbaarheid van beslissingen van de IND te leveren. Hierdoor kunnen doorlooptijden van zaken verkort worden en onnodige juridische beroepsprocedures worden voorkomen. Daarbij streven we ernaar om geschillen voor eens en altijd op te lossen – de zogeheten nieuwe zaaksbehandeling - met oog voor de mens achter de zaak (menselijke maat). Vandaar onze leus: meer dan de zaak en de zitting.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst

Een vluchteling die niet veilig is in zijn eigen land. Een ingenieur die zijn kennis in Nederland in de praktijk komt brengen. En een gezin dat elkaar na jaren weer in de armen kan sluiten. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Allemaal zijn ze klant bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

De IND is een uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Veiligheid en Justitie, verantwoordelijk voor de uitvoering van het vreemdelingenbeleid in Nederland. Dat houdt in dat de IND alle aanvragen beoordeelt van vreemdelingen die in Nederland willen verblijven of Nederlander willen worden. Het kan gaan om vluchtelingen die niet veilig zijn in eigen land. Maar bijvoorbeeld ook om mensen die in Nederland willen werken en wonen. Of om mensen die al zo lang in Nederland wonen dat zij zich Nederlander voelen en daarom willen naturaliseren. Wat de reden ook is voor een aanvraag, elke klant staat bij de IND centraal. De IND maakt onderdeel uit van de vreemdelingenketen en zoekt daarin een intensieve samenwerking met de ketenpartners, zoals het COA en DT&V.

De IND wil een compacte en wendbare uitvoeringsorganisatie zijn met hoogwaardige kennis op het vreemdelingendomein en met oog voor de menselijke maat. De IND moet kunnen inspelen op wisselende eisen en omstandigheden en tegelijkertijd moet de kwaliteit van dienstverlening voorop blijven staan. Dit vraagt om een proactieve organisatie die zich voortdurend ontwikkelt. Daarvoor zijn medewerkers nodig die dit willen en kunnen ondersteunen. Medewerkers die breed inzetbaar zijn en die willen investeren in hun persoonlijke ontwikkeling. De IND investeert graag in deze medewerkers!

Bron: https://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/operationeel-manager-juridische-zaken-ind-den-haag-IND-2020-0069?utm_source=indeed&utm_medium=jobboard&utm_campaign=organic#0

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context. Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Kijk ook eens op dit reisblog: https://www.europevisitandvisa.com/

Kijk ook eens op dit boekenblog bijvoorbeeld voor: Review of "House on endless waters" by Emona Elon - Amsterdam Jews during the war

House on Endless Waters: A Novel (English Edition)

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Salarisvereisten en de verblijfsvergunning op basis van de ICT-richtlijn