Brussel, blokkades werken juist averechts


Vertrekken via de achterdeur - Zo noemen West-Afrikanen de tocht naar Europa die ze door de woestijn, over land en de Middellandse Zee maken. Waarom vertrekken ze, wat betekent dat voor de achterblijvers? Wie profiteren, wie maken vuile handen en wie betaalt de prijs? Slot van een serie: tips van drie Afrikaanse migratie-experts aan Brussel.

Tip 1: Laat de paniek varen en kijk naar de realiteit

Tip 2: Stop met repressie, open de voordeur

Tip 3: Kijk ook naar voordelen van migratie, voor Afrika én voor Europa

Lees het artikel in Trouw hier op Blendle: https://blendle.com/i/trouw/brussel-blokkades-werken-juist-averechts/bnl-trn-20170724-8424263/r/sh-tw?medium=twitter&campaign=social-share&source=blendle&sharer=eyJ2ZXJzaW9uIjoiMSIsInVpZCI6InRtcDY2YzEyMTBmNGMyNWIxZ

Ik vraag me af of deze succesvolle, academische Afrikanen niet te optimistische zijn.

Zijn er wel banen over die we een tijdelijke Afrikaanse immigrant kunnen bieden zonder dat ja in de Veenkoloniën klaagt dat hij nog steeds werkloos is? Kijk naar de hele Brexit discussie in Groot Brittannië.

Laat iemand zich tegenhouden doordat zijn handige landgenoten een baan kunnen krijgen als hij perse asiel wil aanvragen om zo een paar jaar financieel onder de pannen te zijn. Sommige mensen zijn dik tevreden met een uitkering. En nou doel ik dus niet op de persoon die daadwerkelijk persoonlijk wordt vervolgd maar diegene die gewoon het maar proberen. Klinkt negatief maar we hebben ze allemaal wel eens langs gehad. Maar als je in armoede leeft zou je zelf dan nee zeggen bij zo'n kans?

Wat ik wel denk waar de heren een zeer goed punt hebben is dat de mogelijkheden van circulaire migratie tegengaan zouden moeten worden afgebouwd. Nu zie je dat mensen beseffen dat terugkeer naar het land van herkomst leidt tot nooit meer naar Nederland mogen en daarom blijven mensen er maar. Geef mensen de kans om in het land van herkomst terug te keren en toch niet gelijk alle bruggen te verbranden. Heb je bijvoorbeeld een kennismigrantenvergunning ooit gehad of eentje bij een partner geef dan iemand bijvoorbeeld te mogelijkheid om drie maanden terug te komen als mini zoekjaar voor bijvoorbeeld een verblijf als zelfstandige of in loondienst ergens.




******************************************************

Wellicht is mijn boekenblog ook interessant: http://dutchysbookreviews.blogspot.nl/l

In the first decades of the nineteenth century, no place burned more brightly in the imagination of European geographers––and fortune hunters––than the lost city of Timbuktu. Africa's legendary City of Gold, not visited by Europeans since the Middle Ages, held the promise of wealth and fame for the first explorer to make it there. In 1824, the French Geographical Society offered a cash prize to the first expedition from any nation to visit Timbuktu and return to tell the tale.



Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.


Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven