De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

08 maart 2016

Asielvoorstel van Turkije oogt aardig, maar wat lost het op?

Al sinds de migratiebeweging naar Europa in de zomer van 2015 verschoof van Zuid-Italië naar Griekenland en de aantallen spectaculair toenamen, zijn de Europese leiders in vrijwel permanent conclaaf om de stroom te stoppen, of althans ter reguleren.
Sindsdien zit de Turkse regering in de leunstoel. Al sinds september verklaart Turkije zich bereid om asielzoekers en andere landverhuizers die per boot naar Griekenland gaan, tegen te houden. Maar de Turkse regering doet dat niet voor niets.

Honderdduizenden

Ten eerste moet de Europese Unie dan honderdduizenden (als het aan Turkije ligt: een half miljoen) Syriërs uit Turkije als vluchteling opnemen. Ten tweede moet de EU voor miljarden meebetalen aan de opvang van Syriërs in Turkije. Ten derde moeten Turken in ruil visumvrij naar de EU kunnen. En ten vierde moeten de onderhandelingen over de Turkse toetreding nieuw leven worden ingeblazen.
In november was er een akkoord van de EU met Turkije, dat ook 3 miljard euro toegezegd kreeg voor 'projecten' voor de opvang van Syriërs in Turkije. Feitelijk gebeurde er niets noemenswaardigs. Ook na de jaarwisseling bleven ongekende aantallen asielzoekers naar de Griekse eilanden komen.

Lees de rest in Elsevier hier: http://www.elsevier.nl/Buitenland/blogs/2016/3/Asielvoorstel-van-Turkije-oogt-aardig-maar-wat-lost-het-op-2772071W/?cmpid=NLC|elsevier_dagelijks|2016-03-08|EU_betaalt_hoge_prijs_in_Turks_asielvoorstel&utm_source=TripolisDialogue&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=els_08mrt&cmpid=NLC|els_08mrt|2016-03-08

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator