Kerstactie: webinar over vluchtelingencrisis. Opbrengst voor VluchtelingenWerk Nederland


In samenwerking met VluchtelingenWerk Nederland en de IND organiseert KTV een charitatief webinar over de huidige vluchtelingencrisis. U hoort van een senior consulent asiel van VluchtelingenWerk alles over de crisis, de binnenlandse en Europese juridische kaders en welke mogelijke oplossingen VluchtelingenWerk Nederland ziet. Aansluitend komt Coördinator Tolken van Immigratie- en Naturalisatiedienst Hetty Klinker aan het woord.
Datum: maandag 21 december 2015
Tijdstip: 20.00-22.00 uur (time converter)
Deel 1 - 20.00-21.00 uur
Mw. mr. dr. Karina Franssen - senior consulent asiel VluchtelingenWerk Nederland
De grens van Europa. Presentatie over de actuele vluchtelingencrisis.
In deze presentatie ga ik in op de huidige vluchtelingensituatie en dan met name op de gevolgen van de oorlog in Syrië. Deze oorlog duurt nu al bijna vijf jaar en het ziet er niet naar uit dat daar snel een einde aan komt. We zien allemaal de beelden op televisie van de vele vluchtelingen die dagelijks via Turkije, Griekenland en de westelijke Balkan proberen de (rest van de) EU te bereiken. Hoeveel mensen zijn eigenlijk op de vlucht? En hoeveel mensen komen naar Europa en in het bijzonder naar Nederland? Welke maatregelen zijn genomen op Europees niveau en worden deze ook uitgevoerd door de verschillende lidstaten? En hoe reageert de Nederlandse overheid op de crisis? Wat is haar visie over wat er moet gebeuren? Op al deze vragen zal ik in deze presentatie een antwoord proberen te geven. Als afsluiting wil ik graag toelichten welke mogelijke oplossingen VluchtelingenWerk Nederland ziet en waar tot op heden vanuit de EU nog weinig aandacht voor is geweest.

Deel 2 - 21.00-22.00 uur
Mw. Hetty Klinker - Coördinator Tolken, Senior Adviseur Immigratie- en Naturalisatiedienst
De IND en de tolken tijdens de vluchtelingencrisis.
Mevrouw Klinker zal tijdens haar presentatie haar licht werpen op de huidige vluchtelingencrisis. Momenteel is er door de grote stroom aan vluchtelingen een enorme vraag naar tolken in specifieke talen. Wat zijn de procedures die IND volgt bij een dergelijke vluchtelingencrisis, en uit welke registers put de IND (RBTV/eigen register). Hoe gaat de IND om met gevallen waar geen tolk beschikbaar is? Wat is de rol van de IND ín Nederland en hoe werkt de dienst buiten de landsgrenzen samen met andere instanties? Hoe wordt de kwaliteit gewaarborgd van de ingezette tolken?

De volledige opbrengst (excl. btw)  wordt gedoneerd aan VluchtelingenWerk Nederland.
Extra doneren? U kunt bij uw inschrijving één of meerdere opties voor extra donatie aanvinken.

(U verricht de schenking als zijnde een aankoop en kunt de factuur opnemen in uw administratie. De btw kunt u aftrekken, mits u ondernemer bent.)

 Meer info hier: http://www.ktv-kennisnet.nl/nl/cursus/all/kerstactie-webinar-over-vluchtelingencrisis/1185

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de 
 bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven