Vluchtelingen Wielrenners team --- wellicht de volgende Nederlandse Tour de France rijders over een jaar of 5?

Marco Polo Cycling organiseerde 10 jaar lang een semiprofessionele opleidingsploeg, die voor circa 20 renners een succesvolle ontwikkelstap was op weg naar een profcontract. Voormalig Marco Polo Cycling renner Maarten Tjallingii: “Het Marco Polo Cycling Team bood mij lang geleden de kans om de stap vanuit het mountainbiken naar het wegwielrennen te maken en prof te worden. Omdat ik daarnaast ook erg begaan ben met het lot van de vluchtelingen, heb ik spontaan aangeboden om ambassadeur te zijn van dit project. Ik hoop dat veel mensen zullen doneren, om de renners optimale kansen te kunnen bieden.”

For English text check here

Onder de vluchtelingen die naar Nederland komen, zitten getalenteerde renners. Zij dachten hun grote droom om ooit profwielrenner te worden te verliezen door hun vlucht. Marco Polo Cycling wil vanaf het seizoen 2016 deze getalenteerde wielrenners die in West-Europa een verblijfsstatus hebben, weer een doel geven.
Initiatiefnemer Daniel Abraham kwam zelf 15 jaar geleden als vluchteling naar Nederland: “We willen hen de kans bieden hun talent verder te ontwikkelen en hen in contact brengen met veel Nederlanders rondom het team en in de wielerwereld. Ik had moeilijke jaren nadat ik naar Nederland kwam omdat ik mijn ouders was verloren in de oorlog. Hopelijk kunnen we deze jongens een betere start bezorgen.”

ridersPdal edited

Het team zal zo’n 10 renners en nog enkele mensen in de begeleiding extra integratiekansen bieden. Hopelijk is een doorbraak naar de profs van één of twee van deze renners een mooi bijproduct.
Het team zal worden georganiseerd vanuit het oude management van het Marco Polo Cycling Team: Rob Conijn en Remko en Gudo Kramer. Ook vaste gezichten uit de begeleiding, zoals Men van der Borgh, Frank Villevoye en mechanieker Henk Zuidema hebben inmiddels hun medewerking toegezegd. Dat geldt ook voor veel mensen die meer achter de schermen opereren. We kijken er allemaal naar uit om onze passie voor, expertise en netwerk in wielrennen te gebruiken om vluchtelingen te helpen hun talenten te ontwikkelen en te integreren.

De eerste renners die voor het team geselecteerd zijn:
  • Daniel Abraham, 30 jaar, mentor van het team. Daniel kwam 15 jaar geleden alleen naar Nederland nadat hij zijn ouders verloren had in de strijd tussen Ethiopië en Eritrea. Daniel rijdt wedstrijden op profniveau en is daarnaast Paralympisch A-sporter en medaillekandidaat voor Nederland in Rio de Janeiro.
  • Abel Gebrehiwet 19 jaar. Abel is de beloftenkampioen 2014 van Eritrea en werd daar gezien als de opvolger van Merhawi Kudus (jongste deelnemer aan de Tour de France dit jaar). Kwam via de Sahara – Middellandse Zee route via Italië in maart 2015 naar Nederland. Zag zijn vader bijna niet in zijn jeugd, omdat die in zeer slechte omstandigheden in verplichte militaire dienst zat.
  • Nahom Desale 22 jaar. Nahom maakte deel uit van de nationale selectie van Eritrea en zat ook in het opleidingsprogramma van profteam MTN-Qhubeka. Ook Nahom vluchtte dit jaar vanwege het ontbreken van een toekomst in Eritrea. Hem wachtte een verplichte militaire dienstplicht voor onbepaalde tijd.
  • Wedeb Fikadoe 23 jaar. Wedeb is sinds ruim een jaar in Nederland en heeft sinds kort een woning in Wateringen. Wedeb was een van de betere junioren van Eritrea, trainde in Nederland op een oude mountainbike en is blij dat hij het nu weer op een echte racefiets mag proberen. Wedeb kwam net als Abel via een gecompliceerde reis en met een gevaarlijke oversteek over de Middellandse Zee naar Nederland.
  • Firas Wardeh 22 jaar. Firas is ook ruim een jaar in Nederland en woont sinds kort in Den Haag. Firas won tot 2011 veel juniorenwedstrijden in Syrie. Daarna brak de oorlog uit en moest hij vluchten. Hij leefde 3 jaar in Libanon en kwam uiteindelijk in Nederland terecht.

Meer dan geld
Wij willen graag een achterban opbouwen die het team gaat steunen. Dit dient meerdere doelen. Met de bijdragen uit deze crowdfunding campagne kan het team de onkosten dekken om het transport voor het team te organiseren. Het team wil een geschikt wedstrijdprogramma van Elite-wedstrijden gaan rijden, dit betekent dat er veel gereisd dient te worden. De renners hebben geen rijbewijs en geen auto. Er zal dan ook in auto’s voorzien moeten worden, die flink wat kilometers gaan rijden. Met de bijdragen van de crowd zullen we die kosten zo veel mogelijk kunnen dekken. Maar het gaat in onze ogen om meer dan geld in deze campagne. Als het lukt om een groep wielerliefhebbers aan ons team te verbinden zal dat de renners een fantastische impuls geven. Het zal de betrokken renners zeker een mentale boost geven als zij ervaren dat er een groep mensen is die gelooft in hun kansen. Hoe geweldig zou het zijn als er over enkele jaren een renner vanuit deze ploeg de overstap kan maken naar een profteam? En hoe voldaan zal dan het gevoel zijn dat je hier als funder van deze campagne aan hebt bijgedragen?

English:
Marco Polo Cycling aims to offer talented cyclists that came to Europe as refugees, a chance to develop their talents and get integrated into society and the cycling world.
We think we can pull this off with support from public and sponsors, as we have the experience of the Marco Polo Cycling Team, which existed 10 years as a Continental team and offered a stepping stone to professional careers for around 20 riders.
So far 5 riders have been selected for the 2016 team:
Daniel Abraham, Abel Gebrehiwet, Nahom Desale, Wedeb Fikadoe all from Eritrea and Firas Wardeh from Syria.
We hope you will support us and we will use the funds obtained through this crowdfunding campaign to organize transport (to races and training) for the riders and the team.
This platform supports payments through Paypal, which is an easy to use payment provider. Just open an account and you will be able to support this team. Should you nevertheless have trouble with the international transfer of your contribution, please contact us directly through info@worldwidecycling.com and we will be able to solve it!

GudoMeeting







Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Voor een Haagse ambtenaar is het ongeloofwaardig dat een toerist naar Roermond wil reizen vanuit Amsterdam. Visumbezwaar ongegrond.