Onverstandig loopgraafgedrag: Doorbraak protesteert tegen deelname Teeven aan debat over grensdoden. Heb je eens de kans om hem wat te vertellen wil je niet

In Nederland hebben we vrijheid van meningsuiting. Doen we aan overleggen boven een kop thee. Behalve dan als je een asielaktivist bent en op Doorbraak blogt.. In plaats dat je blij bent om nou eindelijk de kans te hebben om rechtstreeks met een bewindspersoon te praten en hem een hele middag te laten luisteren naar een debat over dode asielzoekers in de Middellandse Zee ga je roepen dat hij wat jou betreft niet welkom is en de universiteit zijn uitnodiging maar moet intrekken.

Wat een enorme hekel heb ik toch aan dit loopgraven gedrag. Hoe denk je dat hier een asielzoeker ook maar iets mee opschiet? Ik kan je verzekeren: GEEN SPAT.

Diezelfde asielaktivisten die ik nog nooit op een cursus ben tegengekomen. Misschien dat ze daarom niet weten dat de bijeenkomst een jaarlijkse herdenking is van een bevlogen universitair docent vreemdelingenrecht en schrijfster van studieboeken die als ik het goed heb zelf met een Afrikaan was getrouwd. En die veel te vroeg aan kanker is overleden.

Ieder jaar organiseert haar vader een bijeenkomst rond vreemdelingenrecht waarbij dan de student die de beste scriptie van het jaar over migratierecht heeft geschreven een prijs wint. Ja zo´n briljante student die misschien wel later asieladvocaat, INDer of vreemdelingenrechter wordt.

Wat is het grote bezwaar van Doorbraak: ze mogen zelf niet het hoogste woord gaan voeren. Tja dat komt wel eens voor in de wereld. Dat je niet de sprekers bent tijdens een conferentie. Zou echter een heel erg pro vreemdeling hoogleraar als Thomas Spijkerboer niet zelf in staat zijn om de kant van de vreemdeling te belichten? Hij heeft er immers voor doorgeleerd en jaren onderzoek gedaan. Ik heb hem dat nog nooit anders dan pro vreemdelingen horen pleiten. Op een congres over borstkanker zullen ook de hoogleraren het woord voeren en niet de patient.

Dus hou jullie dom gedoe en ga in de zaal zitten. LEER! LUISTER! En maak gebruik van je lobbymogelijkheden door op de borrel naderhand je standpunt uiteen te zetten. Of stel een vraag tijdens het debat zelf. Iemand monddood proberen te maken is iets wat in dictaturen thuishoort.

Overigens kom ik van de Duitse grens reizen om nou eens juist het standpunt van de Staatssecretaris te horen en heb ik me er al heel lang van tevoren voor aangemeld. Ontzeg mij dan eens niet mijn mogelijkheden tot verdieping van mijn kennis. Heb ik daar misschien ook recht op na altijd naar deze herdenkingen te komen.

En als je wilt protesteren tegen die doden in de Middellandse Zee neem dan een ticket naar Libiƫ of Marokko en ga die louche mensensmokkelaars aanpakken die 10.000 euro verdienen per persoon die ze in een gammel bootje stoppen.

En ga lobbyen in Nederland dat we meer vluchtelingen uitnodigen. Of wat mij betreft dat we uit het Vluchtelingenverdrag zouden moeten stappen en vooral veel mensen op uitnodiging moeten laten komen of ambassadeasiel weer zouden mogelijk maken. Werk aan een oplossing, maar wees niet het probleem. Loopgraven horen thuis in de Eerste Wereldoorlog en toen zijn ze er ook niets mee opgeschoten.



Voor diegene die het artikel op Doorbraak willen lezen: http://www.doorbraak.eu/doorbraak-protesteert-tegen-deelname-van-teeven-aan-vu-symposium-migratie-en-mensenrechten/






Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Inge zei…
Goed geschreven! En geheel mee eens.

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)