VACATURE: Projectmedewerker Regionaal Steunpunt Rechtsbescherming bij Vluchtelingenwerk

VluchtelingenWerk Midden-Nederland zoekt per direct een Projectmedewerker Regionaal Steunpunt Rechtsbescherming voor 16 uur per week (min-max contract 16-26 uur p/w). Urenuitbreiding is geen garantie, maar mogelijk.
VluchtelingenWerk Midden-Nederland is een regionale afdeling van VluchtelingenWerk Nederland. We zijn actief op 18 locaties, 7 asielzoekerscentra en 1 gezinslocatie in Utrecht, Flevoland en de Gooi – en Vechtstreek. Het regiokantoor bevindt zich in de stad Utrecht. We behartigen de belangen van asielzoekers en vluchtelingen in ons werkgebied die woonachtig zijn in een gemeente of in een asielzoekerscentrum. Dat doen we met een team van vrijwilligers en stagiaires onder leiding van een betaalde kracht.

Per 01 juli 2013 is binnen VluchtelingenWerk Midden Nederland een Regionaal steunpunt Rechtsbescherming opgezet. Het betreft een project voor 3,5 jaar. Doel van het steunpunt is individuele belangenbehartiging op het gebied van rechtsbescherming aan asielzoekers en vluchtelingen binnen de regio. De doelgroep wordt gevormd door asielzoekers en vluchtelingen die niet meer bij een lokale VluchtelingenWerkgroep terecht kunnen, omdat deze er niet is of omdat bovenstaande werkzaamheden niet meer gefinancierd worden.

Het RSR richt zich op statushouders asiel, asielzoekers in procedure, ex-asielzoekers met perspectief asielgerelateerd: perspectief op reguliere vergunning, B9, medisch, buitenschuld, pardon ( zolang er een link is met een asielverhaal) en ex-asielzoekers die willen terugkeren naar het land van herkomst.
We ontvangen vooral vragen over: het verlengen en omzetten van vergunningen, naturalisatie en gezinshereniging. Ook komen er veel vragen over problemen die ontstaan met instanties en die gerelateerd zijn aan het verblijfsrecht.

Het Regionaal Steunpunt Rechtsbescherming houdt op 3 locaties in de regio eens per week spreekuur, te weten in Utrecht, Hilversum en Almere. Cliënten van andere locaties kunnen deze spreekuren ook bezoeken. Ook kan er van de medewerker van het RSR gevraagd worden deze locaties te bezoeken. In veel gevallen zullen medewerkers van deze locaties zelf de vragen van cliënten die onder het RSR vallen beantwoorden. De medewerker RSR is dan vraagbaak en ondersteunt op afstand.

De medewerker RSR is verantwoordelijk voor het aannemen, inwerken en aansturen van vrijwilligers die de cliënten van het RSR helpen en het coördineren van het Regionaal Steunpunt Rechtsbescherming. Ook vragen we de projectmedewerker rapportages op te stellen en overleggen bij te wonen.

De uitdaging
Je houdt ervan te werken in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is. Je ziet het als een uitdaging de juiste vrijwilligers te werven en in te werken en vindt het leuk hen inhoudelijk aan te sturen. Je houdt ook van het contact met de cliënten, gaat slecht nieuws gesprekken niet uit de weg en je vindt het een uitdaging de juiste antwoorden te vinden op de verscheidenheid aan vragen die op je afkomt.

Je houdt ervan zelfstandig te werken en verantwoording af te leggen, maar je vindt het ook geen probleem samenwerking op te zoeken waar dat nodig is. Je kan goed overzicht houden en vindt het geen probleem op meerdere locaties te zitten en van een afstand zaken te coördineren.
De ideale kandidaat
  • Heeft HBO werk- en denkniveau
  • Heeft affiniteit met de doelgroep
  • Voelt zich verbonden met de missie van VluchtelingenWerk
  • Heeft kennis van het vreemdelingenrecht
  • Heeft aantoonbare kennis over en ervaring met complexe asiel- en reguliere verblijfsprocedures
  • Heeft kennis van de materiële rechtspositie
  • Heeft aantoonbare kennis en ervaring met vluchtverhaalanalyses
  • Heeft ervaring in het werken met een cliëntvolgsysteem
  • Heeft aantoonbare leidinggevende ervaring
  • Heeft ervaring in het werken met vrijwilligers en stagiaires
  • Is communicatief zeer sterk
  • Is bereid op verschillende locaties te werken
  • Is in bezit van rijbewijs en auto
  • woonachtig in het werkgebied van VluchtelingenWerk Midden-Nederland
     
We bieden
We bieden de kans om mee te bouwen aan de toekomst van onze organisatie en de dienstverlening aan asielzoekers en vluchtelingen. We bieden vooralsnog een tijdelijke functie tot en met 31 december 2014. De CAO Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening is van toepassing. Op de functie is schaal 8 van toepassing.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Karin Nogossek regiocoördinator, 036-5347760. Je schriftelijke reactie met CV kun je voor 17 juli 2014 mailen naar Karin Nogossek, regiocoördinator VluchtelingenWerk Midden-Nederland: knogossek@vwmn.nl.

 Bron: https://www.vluchtelingenwerk.nl/over-vluchtelingenwerk/vacatures/projectmedewerker-regionaal-steunpunt-rechtsbescherming

EN WEER heet Vluchtelingenwerk een vacature waarin staat gemeld dat alleen kandidaten uit de regio in aanmerking komen. En dat nadat ze hadden beloofd dit te wijzigen naar aanleiding van een vacature in het Noorden.

In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd