Cursussen op het gebied van (EU) vreemdelingenrecht en mensenrechten bij de SDU dit voorjaar (o.a. mensenhandel)


Geachte mevrouw Raspe ,
Bent u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Europees recht? Met het volgen van onderstaande cursussen weet u zeker dat uw kennis weer actueel is. Bovendien kunt u dit voorjaar ook nog een bijzonder symposium op het gebied van EHRM bijwonen.
Investeer in uw kennis en schrijf u in! Wij verwelkomen u graag op één van deze dagen.
Met vriendelijke groet,
mr. Elise van Soest
Congresmanager
 
 


De Kennismigrantenregeling: grensoverschrijdende arbeid - GAAT ZEKER DOOR
Mogelijkheden en beperkingen buitenlandse werknemers in Nederland
Op een interactieve manier belicht de spreker alle voor uw praktijk belangrijke onderwerpen zoals de verplichtingen voor de werkgever, de beperkingen die gesteld worden aan een internationale werknemer en wijze waarop in Nederland grensoverschrijdende arbeid is begrensd en toegestaan.
Datum: vrijdag 11 april 2014
Locatie: Van der Valk Hotel Breukelen
PO-punten: 4 NOvA


EHRM: heden en toekomst (symposium) - GAAT ZEKER DOOR
Heden en toekomst van de EHRM-rechtspraak
Onder voorzitterschap van prof. mr. Wilhelmina Thomassen, voormalig rechter in het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, worden tijdens dit symposium de recente ontwikkelingen binnen de rechtspraak van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te Straatsburg besproken. Dit gebeurt aan de hand van algemene leerstukken en materiële grondrechten en de rechtspraak over de procedure in Straatsburg. Tevens wordt er vooruitgeblikt op de toekomst en worden de laatste ontwikkelingen van het EHRM besproken,
Tijdens het symposium op 23 april 2014 wordt ook het tweedelige Sdu Commentaar EVRM uitgereikt aan Jos Silvis. Als deelnemer heeft u de mogelijkheid om deze middag het Sdu Commentaar EVRM met 25% korting aan te schaffen!
Datum: woensdag 23 april 2014
Locatie:
Dudok Den Haag
PO-punten: 2 NOvA

 
 


Mensenhandel in de praktijk - GAAT ZEKER DOOR
Met tips en trics en bespreking van (non-)verweren
Naast het toenemend aantal vervolgingen voor ‘seksuele uitbuiting’ wordt ook ‘overige uitbuiting’ vaker door het openbaar ministerie ten laste gelegd. De dossiers zijn omvangrijk en op welke wijze moet  een dergelijk dossier eigenlijk bestudeerd worden? Tijdens deze cursus bespreken een advocaat en een advocaat-generaal de wetsystematiek van artikel 273f van het Wetboek van Strafrecht.
Datum: donderdag 8 mei
Locatie: Van der Valk Hotel Breukelen
PO-punten: 4 NOvA

 
 


Vrij verkeer van Unieburgers*
EU-migratierecht, maar ook met aanverwante rechtsgebieden zoals sociale zekerheid en strafrecht
Tijdens deze cursus wordt de basis van het migratierecht besproken aan de hand van de belangrijkste verdragen en regelingen en rechtspraak van het Hof van Justitie EU en nationaal.

Datum: donderdag 22 mei 2014
Locatie: Van der Valk Hotel Breukelen
PO-punten: 5 NOvA

 
 


Uit- en overleveringsrecht, de WOTS en de WETS
(E)Migratie van gedetineerden
In deze cursus gaat het om uit- en overleveren van gedetineerden. Er wordt o.a. aandacht besteed aan de Wet wederzijdse erkenning en tenuitvoerlegging vrijheidsbenemende en voorwaardelijke sancties (WETS) en de Wet Overdracht Tenuitvoerlegging Strafvonnissen (WOTS) , waarbij de in een buitenland opgelegde onvoorwaardelijke gevangenis in Nederland uitgezeten kan worden.
Datum: vrijdag 27 juni
Locatie: Van der Valk Hotel Breukelen
PO-punten: 5 VSO/PO NOvA

 Zie ook hier: http://veritate.tripolis.com/public/preview?JzI7UOnqaCAB5vi7Ib1PcRQQWRjg2RCgKBm7OtnYxFodVVyHtf2w_ojBqhfON43B



In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)