Ontslag COA-medewerker vanwege relatie met asielzoeker

Intieme relaties. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers is er niet van gediend. Tenminste niet als het gaat om relaties tussen personeel en asielzoekers. In de gedragsregels van het COA staat:

Het is voor medewerkers niet toegestaan on affectieve/intieme relaties aan te gaan met bewoners.

OntslagprocedureEen medewerker kreeg warme gevoelens voor een asielzoeker die woonde op een andere locatie dan waar hij werkte. De liefde bleek wederzijds te zijn. Toen het COA lucht kreeg van de relatie tussen beide heren waren de rapen gaar. Het COA vroeg de rechter de arbeidsovereenkomst te beƫindigen. Volgens het COA zou de medewerker de gedragsregels hebben overtreden. De uitspraak was deze maand.

Overtreding gedragsregels?Volgens de rechter legt het COA het begrip bewoners uit de gedragsregels te strikt uit. Omdat de medewerker geen relatie is aangegaan met een asielzoeker van zijn eigen locatie valt hem volgens de rechter niets te verwijten. Aan de arbeidsovereenkomst maakt de rechter wel een eind, omdat de medewerker het inmiddels ook wel met het COA heeft gehad.

Ontslagvergoeding
Zijn loopbaan bij het COA heeft de man niet alleen een partner opgeleverd. Aan het ontslag hangt namelijk een prijskaartje voor het COA, omdat het COA de situatie volgens de rechter onnodig heeft opgeblazen.

Max van Til is partner bij Croon Davidovich Advocaten te Amsterdam en is gespecialiseerd in ontslag en overige arbeidszaken

 
 Hier gevonden: http://www.croondavidovich.nl/nieuws/ontslag-door-relatie-met-asielzoeker/2118






In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Deportation of Afghan children would violate UN conventions

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND