NOg meer geld in Amsterdam besteed aan illegalen opvang en subsidie van 2 ton voor advies door Vluchtelingenorganisaties


De gemeente Amsterdam gaat opvangplekken voor vreemdelingen zonder verblijfspapieren structureel uitbreiden en medefinancieren. Ook komt er een dagelijks spreekuur bij een 'vreemdelingenloket'.
Het stadsbestuur trekt hier 1,7 miljoen euro per jaar voor uit. De helft gaat naar kosten voor onderdak en begeleiding. Dat schrijft burgemeester Eberhard van der Laan in reactie op een voorstel van GroenLinks voor een 'proactief Amsterdams vreemdelingenbeleid'.

(...)

 Het voorstel is voorts om jaarlijks 50 ongedocumenteerde vreemdelingen een bijdrage in woonkosten te geven van 3000 euro per persoon.

Van der Laan wil daarnaast jaarlijks twee ton vrijmaken voor een 'vreemdelingenloket', gerund door vluchtelingenorganisaties.

Lees het hele artikel in het Parool hier: http://www.parool.nl/parool/nl/224/BINNENLAND/article/detail/3597105/2014/02/14/Stad-meer-hulp-voor-illegalen.dhtml

Ik zat net een lijstje te maken van alle goede doelen waar ik als jurist vreemdelingenrecht maar een brief heen moest sturen dat ik ze niet meer kon helpen met een maandelijkse bijdrage omdat ik er het geld niet meer voor heb. En ik heb de laatste paar weken -strikt vertrouwelijk - van een aantal advocaten gehoord dat dankzij de bezuinigingen op de gefinancierde rechtshulp hun inkomen schrikbarend is gedaald en ze zich afvragen hoe ze hun beroep kunnen blijven uitoefenen. 

Voor 3000 euro per persoon woon ik een jaar in mijn koopflat. Is er voor dit soort mensen die niet op straat kunnen wonen geen opvang via de COA te realiseren?

En twee ton voor een "Vreemdelingenloket door vluchtelingenorganisaties"? Voor 2 ton kunnen heel wat mensen die er jaren voor hebben gestudeerd en door vele jaren werkervaring een grote deskundigheid hebben opgebouwd heel wat zaken doen. Reken 1000 euro per procedure en een maximale jaaromzet van 250 zaken en dan is dit dus het bedrag waar je een jaar een advocaat voor kunt laten werken.

Leuk hoor die subsidies. Uit welke pot komt die? Weer de OZB? Is men wel bevoegd om tegen het landsbeleid in te gaan met gemeentelijke middelen? En is dit geen enorme concurrentievervalsing door stichtingen geld te geven en op advocaten te bezuinigen?




In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris