Was het Driejarenbeleid niet veel eerlijker dan die pardonnen?


Ik vond het oude Drie-jaren beleid veel eerlijker dan al die pardonnen. Was het aan de IND toe te rekenen dat iemand 3 jaar in afwachting was dan had je recht op verblijf, zo niet moest je gaan als je geen recht op een andere verblijfsvergunning had.. Nu krijg je de vraag wie het 'Zieligst" is. En dat is iets wat heel moeilijk is in te schatten en heel subjectief. Toen ik de leeftijd vam dit kind had verhuisden mijn ouders naar een heel ander deel van het land en kwam ik op een orthodox Christelijke school terecht wat me de nodige vechtpartijen opleverde. Ook moest ik mijn twee jeugdvriendjes achterlaten en mijn kamertje met dat mooie blauw met gouden spikkeltjezeil en de oude buurvrouw met haar hondjes (en dat is dan ook alles wat ik me uit die tijd herinner). Mijn studievriendin's vader werkte voor BZ en zei kon iedere 3 jaar naar een ander deel van de wereld soms met achterlating van huisdieren.En ja ook landen waar je liever niet was. Ze zat soms midden in een oorlog. Terwijl ik bij Vluchtelingenwerk een volwassen man ontmoette die tijdens de Sierreleoonse burgeroorlog hierheen was gekomen en een verblijfsvergunning op basis van het categoriale beschermingsbeleid kreeg en toen opeens na bijna 5 jaar weer terug moest. Je ziet niet vaak volwassen mannen huilen maar deze deed het. Niet omdat hij vond dat het onveilig was maar omdat hij al zijn vrienden moest achterlaten en zijn huis en thuis. Dus is het niet voor iedereen heel pijnlijk als hij toch moet vertrekken? Maar is dat niet inherent aan een toelatingsbeleid wat niet gewoon een open poort is? En is dan de vraag wie het zieligst is en daardoor de handen op elkaar krijgt niet eigenlijk ook heel oneerlijk?Ben je niet zielig als je jaren hier hebt gewoond met een verblijfsvergunning omdat je een grote vent bent maar wel omdat je als klein kind hier met je ouders bent en hier niet legaal bent? Is dan niet een driejarenbeleid of  desnoods een vijfjarenbeleid  niet veel eerlijker dan een pardon?

De jongen in de foto heet Dennis en wil graag onder het Kinderpardon vallen http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1096436/?goback=.gde_1624427_member_5810005491182497795#!



In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Interview met Anton Kleijweg, advocaat vreemdelingenrecht te Voorburg (update: tegenwoordig in Den Haag)