Vluchteling schrijft bedankbrief naar UAF

Een vluchteling zijn, dat is het ergste dat iemand kan overkomen in zijn leven. Je verlaat je vertrouwde omgeving en belandt ergens waar je een buitenlander, een inwijkeling, een buitenbeentje bent. ‘Niemand,’ zo luidt een oude tappa – een volksgedichtje in het Pasjtoe – ‘verlaat zijn vaderland uit vrije wil; hij is gedwongen door armoede of liefde.’ Tevens, een toepasselijke derde toevoeging is: of oorlog!

Stel je voor, je hebt een oorlog meegemaakt en bent gevlucht om politieke, religieuze of andere redenen. In je nieuwe omgeving heb je alles – het is een paradijs, zeg maar – maar je kan er niet in functioneren. Tal van problemen: taal – van deze nieuwe taal had je nooit gehoord; cultuur – je huilt en lacht op andere dingen en dat vindt iedereen idioot; vooroordelen – je bent vermoedelijk een terrorist omdat je uit zo’n land komt of op hun lijkt; afstandelijkheid – je kan gevaarlijk of onbetrouwbaar zijn omdat je naam toevallig op de namen van de in het algemeen niet te vertrouwen groepen en mensen lijkt.

Wat doe je dan? Wegrotten en laten dat het iets ergers wordt dan een oorlog? Gelukkig zijn er zo veel organisaties die ervoor zorgen dat dit niet gebeurt, en dat is zowel voor hun eigen leven als voor het succes van deze samenleving belangrijk. Een van die belangrijk rol spelende organisaties is het UAF – Stichting voor Vluchteling-Studenten. Dankzij de hulp en steun die het UAF verschaft komen elk jaar veel hoogopgeleide vluchtelingen aan de goede weg van het leven, samen op weg naar een veelbelovende toekomst. Ik ben het UAF zeer dankbaar en heb veel respect voor het werk dat ze verricht.

Trouwens, op hun beurt moeten de geholpen vluchtelingen-studenten ook hard werken en hun talenten laten zien en bewijzen zodat de uitgereikte steun geen parels voor de zwijnen werpen wordt. 
 


In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)