Eddie Izzard: In Syrian refugee camps, another day of childhood is lost

UNICEF UK Ambassador Eddie Izzard with 10-year-old Muhammed and his family in Domiz Syrian refugee camp, northern Iraq.
UNICEF UK Ambassador Eddie Izzard with 10-year-old Muhammed and his family in Domiz Syrian refugee camp, northern Iraq.


Eddie Izzard is a British comedian and actor who ran 43 marathons across the UK for the charity Sport Relief in 2009. He is also a UNICEF ambassador. To donate to UNICEF's work with Syrian refugees please visit www.unicef.org.uk/eddie
(CNN) -- Yousef is two years old and lives in a refugee camp in Iraq. Her mother tells comedian and UNICEF ambassador Eddie Izzard that she wants to return to her country, but will not jeopardize her children's safety. With every day that passes in their life as a refugee, she fears that they are losing another day of their childhood.
Yousef (not his real name) is two years old and lives in a shack that once sheltered animals. He arrived in Northern Iraq from Syria a few months ago. In Syria he lived in a nice home, in a nice area - full of middle-class comforts. But planes began to whirr through the skies and bombs began to fall in his region. The power supply diminished and the police disappeared.
UNICEF UK Ambassador Eddie Izzard meets Yousef\'s mum.
UNICEF UK Ambassador Eddie Izzard meets Yousef's mum.
Continue reading here: http://edition.cnn.com/2013/07/19/opinion/izzard-syria-refugees/?hpt=hp_c5

In Nederland Stichting Vluchteling zamelt geld in voor de kampen in Syrië. U kunt hier doneren:
https://www.vluchteling.nl/

 3 klinieken in het noorden van Syrië
Het geld dat Stichting Vluchteling ontvangt uit de Giro 555-actie Help slachtoffers Syrië komt ten goede aan projecten voor Syrische vluchtelingen in Noord-Syrië en Irak.
De hulpverlening van Stichting Vluchteling in Syrië is gericht op het verbeteren van de medische zorg in het noorden van het land. De opbrengst van de Giro 555-actie Help slachtoffers Syrië die Stichting Vluchteling voor Syrië ontvangt wordt onder andere besteed aan een project om drie klinieken in het noorden van Syrië op te zetten.
Dit project is gestart op 1 april 2013. In drie steden worden klinieken ondersteund die basisgezondheidszorg bieden. Met de steun van Stichting Vluchteling worden medicijnen en medische apparatuur aangeschaft, en medisch personeel getraind en betaald. Meer dan tienduizend mensen hebben met de geboden hulp toegang tot medische zorg.
Stichting Vluchteling biedt daarnaast met eigen middelen en met bijdragen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken noodhulp aan slachtoffers van het geweld in Syrië.

In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Interview met Anton Kleijweg, advocaat vreemdelingenrecht te Voorburg (update: tegenwoordig in Den Haag)