Cursus: Turks personen-en familierecht voor de Nederlandse rechtspraktijk

Wo 30 Oktober 2013
Deze cursus is bestemd voor: advocaten, (kandidaat-)notarissen, advocaat- en notaris-mediators en leden van de rechterlijke macht.

In de Nederlandse rechtspraktijk rijzen regelmatig vragen over de toepassing van het Turkse familierecht. Vooral wanneer Turkse echtgenoten, die in Nederland wonen, zijn verwikkeld in een echtscheidingsprocedure ten overstaan van de Nederlandse rechter. Krachtens het Nederlandse internationaal privaatrecht zal daarbij niet zelden Turks recht moeten worden toegepast.

Turkse familierecht
Deze cursus bestrijkt alle facetten van het Turkse familierecht, met speciale aandacht voor het Turkse huwelijksgoederenrecht. De praktische toepassing van kennis staat daarbij centraal.

Onderwerpen
Onder andere de volgende vragen komen aan bod:
- Wat is de status van het Turkse recht in het Nederlandse IPR?
- Welke echtscheidingsgronden kent het Turkse recht? Waarop moet de Nederlandse rechter letten bij de toepassing van Turks echtscheidingsrecht, in verband met de erkenbaarheid van de Nederlandse echtscheidingbeslissing in Turkije?
- Hoe zit het wettelijke huwelijksgoederenregime van het Turkse recht in elkaar? Welke problemen kunnen hierdoor ontstaan in Nederlandse echtscheidingsprocedures?
- Welke maatstaven gelden voor het vaststellen van alimentatie in een Nederlandse echtscheidingsprocedure, wanneer de onderhoudsgerechtigde in Turkije woont?
- Hoe luidt het gezag- en omgangsrecht naar Turks recht, wanneer de minderjarige in Turkije woont, terwijl de echtscheidingsprocedure in Nederland wordt gevoerd?

IPR-verdragen
Verder is er in deze cursus aandacht voor de IPR-verdragen die voor de Nederlandse rechtspraktijk van belang kunnen zijn voor familierechtelijke vraagstukken. Denk daarbij aan het Luxemburgse verdrag inzake de erkenning van echtscheidingen (8 september 1967), het Haags kinderbeschermingsverdrag (5 oktober 1961) en het Haags alimentatie-executieverdrag (2 oktober 1973).

Meer info: http://www.sdujuridischeopleidingen.nl/site/aanbod/detail/Turks%20personen-en%20familierecht%20voor%20de%20Nederlandse%20rechtspraktijk*.20072505.html






Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd