Boeiend artikel: Aantal allochtone patiënten neemt toe

"Allochtone Nederlanders hebben een vergrote kans op het ontwikkelen van psychische ziekten," schrijft Ali Yalcin, psycholoog van I-PSY, een organisatie van interculturele psychiatrie. "De volgende redenen hebben vaak een aandeel  hierin: discriminatie, migratiegerelateerde psychische problemen, andere leefstijl,  kleiner maar ook vaak een gesloten sociaal netwerk hebben. Marokkanen, Turken,  Surinamers en  Antilianen hebben de grootste kans om een psychische ziekte te krijgen." 
De afgelopen jaren is het aantal allochtone patiënten binnen de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) toegenomen. Allochtone patiënten komen steeds vaker bij de ggz terecht wanneer er sprake is van psychische aandoeningen. De toename heeft onder andere te maken met het beleid die instellingen ontwikkelen om deze patiënten zorg te kunnen bieden die optimaal aansluit op hun zorgvraag. Anderzijds heeft het te maken met de groei  van allochtone hulpverleners in de zorg en het ontstaan van instellingen zoals i-psy (interculturele psychiatrie) die binnen een Intercultureel behandelsetting werken.
Taboe, Stigma
De meeste allochtonen gaan niet naar een psycholoog of een psychiater omdat  ze liever de problemen zelf binnen hun eigen sociale omgeving willen oplossen. Dit komt door de taboe die er is op psychische ziekten waardoor patienten negatief gelabeld worden (stigma). Dit blijkt in het bijzonder bij de Surinaamse, Turkse en de Marokkaanse cultuur. Ten tweede bestaat onder de allochtonen nog steeds twijfels over de effectiviteit van de ggz. Dit komt onder andere doordat de kwaliteit volgens allochtone patiënten vaak te kort schiet op een aantal punten zoals het aanpassen van de behandel- en denkwijzen op allochtonen.


En vervolgens gaat hij in op wat er specifiek anders is binnen de Turkse gemeenschap: Lees dus vooral verder hier op het orgineel: http://www.eenvandaag.nl/binnenland/45333/aantal_allochtone_pati_nten_neemt_toe





-------------------------- Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)