Stripboek over de asielprocedure

Stripboek over asielprocedure
VluchtelingenWerk Nederland heeft een stripboek voor asielzoekerskinderen ontwikkeld. In het boek geven we uitleg over de asielprocedure en het leven op een asielzoekerscentrum. VluchtelingenWerk Nederland wil met het stripboek kinderen meer houvast bieden. Dit gebeurt op speelse wijze, aan de hand van een avontuur dat vier kinderen op het centrum beleven.

Uitleg over de asielprocedure
De asielprocedure is een spannende periode voor het hele gezin. Jongeren vanaf 15 jaar en volwassenen hebben gesprekken met de IND en worden hierover voorgelicht. Kinderen onder de 15 jaar weten dat het wel of niet krijgen van een verblijfsvergunning allesbepalend is voor hun toekomst, maar begrijpen vaak niet hoe een beslissing over de vergunning tot stand komt. Waarom mag het ene kind op het asielzoekerscentrum wel in Nederland blijven en moet een ander terug? Zij zien spanning bij hun ouders, maar weten soms niet waar deze spanning vandaan komt. Dit zorgt voor veel onzekerheid. VluchtelingenWerk Nederland wil met het stripboek die kinderen meer houvast bieden. Dit gebeurt op speelse wijze, aan de hand van een avontuur dat vier kinderen op het centrum beleven.

Beschikbaar in tien talen
In 'De diamanten van Mudada' lezen de kinderen wat de Iraakse Rahim, de Somalische Ghedi en de zusjes Danah en Nila uit Afghanistan zoal meemaken. De boeken zijn in negen talen vertaald en worden in de centra uitgedeeld aan kinderen tussen de 10 en 15 jaar oud. Dit gebeurt in de procesopvanglocaties, waar asielzoekers voorafgaand aan de asielprocedure verblijven. Ook bij het project Tell Me!, waar VluchtelingenWerk in de centra voorlichting over de asielprocedure geeft aan kinderen, wordt de strip ingezet.
Voor kinderen (en andere geïnteresseerden) die niet in een asielzoekerscentrum wonen, maar het stripboek wel willen lezen, is de Nederlandse versie van het stripboek voor 2,50 euro (excl. verzendkosten) te bestellen in de webwinkel van VluchtelingenWerk Nederland.


Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/stripboek-over-de-asielprocedure.php


-------------------------- Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share
In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Interview met Anton Kleijweg, advocaat vreemdelingenrecht te Voorburg (update: tegenwoordig in Den Haag)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag