'Kinderpardon heeft vooralsnog geen gevolgen voor azc Katwijk'

Laatste update 1 november 2012 10:56
KATWIJK - Het in het regeerakkoord omschreven kinderpardon voor asielzoekers heeft vooralsnog geen gevolgen voor het centrum in Katwijk. Dat zei de advocaat van het COA het centraal orgaan opvang asielzoekers, gisteren tijdens een kort geding van asielzoekers tegen de Staat. Op het voormalige vliegkamp Valkenburg zijn voornamelijk uitgeprocedeerde buitenlanders gehuisvest, die geen status meer hebben als asielzoeker. ,,Het is lang niet zeker of de kinderen in Katwijk onder het kinderpardon vallen'', zei de advocaat van het COA.
Deze groep komt in principe niet meer voor een verblijf in Nederland in aanmerking en moet binnen vier weken het land verlaten.
Volgens een berekening zou het kinderpardon in Nederland betrekking hebben op zevenhonderd kinderen. Die moeten dan wel aan allerlei voorwaarden voldoen. Zo moeten ze al vijf jaar in Nederland verblijven en onder de 18 jaar zijn.

Bron: http://www.leidschdagblad.nl/regionaal/duinenbollen/article18754293.ece/Kinderpardon-heeft-vooralsnog-geen-gevolgen-voor-azc-Katwijk





Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share

Reacties

Vluchtelingenwerk Nederland heeft als volgt op dit bericht gereageerd:

"De kop van het artikel is pertinent onjuist en zorgt voor veel verwarring bij mijn collega's op de gezinslocatie in Katwijk en vooral bij de bewoners. Hoewel mensen pas zekerheid hebben als ze hun verblijfsvergunning daadwerkelijk in de hand hebben, hebben we vanuit VluchtelingenWerk wel goede hoop dat een deel van de bewoners van de gezinslocatie Katwijk aanspraak kan maken op deze regeling. Eindelijk duidelijkheid na jarenlange onzekerheid. Om hoeveel mensen het zal gaan, hangt af van de precieze uitwerking van de regeling. Natuurlijk zullen er ook altijd mensen zijn die net buiten deze regeling vallen, maar dat is iets heel anders dan dat het ´kinderpardon' niet zou gelden voor de bewoners van de gezinslocatie in Katwijk. Deze kop slaat de plank finaal mis en zorgt alleen maar voor meer onrust, juist nu er voor veel mensen weer hoop is door deze kinderregeling."

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)