Pardonners willen zonder aan identificatieplicht te voldoen Nederlands paspoort (general pardonned former illegals now demand Dutch passport)

'Generaal pardonners' ondervinden grote problemen bij het Nederlander worden. Een groot deel van de 27.000 vreemdelingen die in 2007 een verblijfsvergunning kregen, kan niet aan de noodzakelijke papieren komen om zich te laten naturaliseren.
 
Lees hier het artikel: http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3320257/2012/09/22/Pardonners-komen-moeilijk-aan-paspoort.dhtml#.UF1w_TFjRLU.twitter

Aangezien het krijgen van een Nederlands paspoort ook betekent dat mensen een identificatiemiddel hebben en een vastgestelde identiteit ben ik van mening dat alleen mensen die hun identiteit hebben kunnen  bewijzen / ten hoogste aannemelijk hebben kunnen maken daarvoor in aanmerking mogen komen.  Mevouw Ayaan Hirsi Toch Wat Anders Ali was genoeg. Pardonners zijn geen erkende vluchtelingen. In allerlei procedures is dat vastgesteld. In Den Haag of Brussel naar een ambassade moeten is niet gevaarlijk. Voor papieren uit een land van herkomst kan meestal een advocaat worden gemachtigd daar (dat deden we ook bij asielprocedures). Mensen uit Somalie zijn vrijgesteld van het paspoortvereiste zover ik weet. En je kan altijd een beroep doen op bewijsnood in een procedure.
De gestelde vrees dat verblijfsvergunningen worden ingetrokken kan ik niet plaatsen. Een verblijfsvergunning voor onbepaalde tijd - ook te krijgen na 5 jaar - is bijna onintrekbaar. 

Pardonners waren die groep die weigerden gehoor te geven aan hun plicht tot vertrek toen ze uitgeprocedeerd waren. Nu gaat deze groep zich weer roeren bij een Nederlands wettelijk vereiste. Als ze zo graag Nederlander willen worden zullen ze maar moeten berusten in het feit dat de Nederlandse wet voor ons allen geldt. En dat om Nederlandse rechten te krijgen een Nederlander ook aan Nederlandse plichten moet voldoen. 
Zou de ware reden kunnen zijn dat ze gewoon hebben lopen liegen over wie ze zijn en waar ze vandaan komen? Wees dan gewoon blij dat het je gelukt is om een verblijfsvergunning te krijgen en berust in de consequenties van je daden luitjes en maak wat van je leven!  



Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)