VACATURE: Promovendus Orthopedagogiek

Baan bij Rijksuniversiteit Groningen

ref. 212143 online sinds 19/07/2012 tot 30/08/2012

Plaats
Groningen
Werkervaring
Starter, 1-3 jaar, 3-5 jaar
Sector
Rijksoverheid, Onderwijs

Aantal u/week
36 - 40 uur

Functieomschrijving

Rijksuniversiteit Groningen
Promovendus Orthopedagogiek (1,0 fte)
Vacaturenummer 212143

Organisatie
De vacature is bij de basiseenheid Orthopedagogiek van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW). De Faculteit GMW is een kenniscentrum dat de mens centraal stelt. De faculteit houdt zich bezig met vraagstukken rond de mens als individu, de onderlinge relaties van mensen en de samenleving als geheel. Hierbij is zowel aandacht voor het normale functioneren van mensen als voor problemen van mensen of groepen en de wijze waarop deze opgelost of voorkomen kunnen worden.

Sinds 2004 vindt vanuit de basiseenheid Orthopedagogiek van de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de RUG onderzoek plaats naar de ontwikkeling en uitvoering van een methodiek voor orthopedagogische rapportages in vreemdelingenzaken. In de komende jaren zal het aan de basiseenheid gelieerde Onderzoeks- en Expertisecentrum voor kinderen en vreemdelingenrecht middels interdisciplinaire gedragswetenschappelijke en juridische studie de methodiek verder ontwikkelen. Door studenten op te leiden en hen te betrekken bij de uitvoering van de orthopedagogische onderzoeken wordt een aankomende beroepsgroep gedragswetenschappers geschoold en bekend gemaakt met de methodiek en werkwijze. Door het beschikbaar stellen en overdragen van de methodiek aan de praktijk middels scholing en training, kan de praktijk deze implementeren en de werkwijze verspreiden.

Functieomschrijving
Binnen het Centrum is een vacature voor een promovendus. Het gedragswetenschappelijk onderzoek dat de promovendus zal uitvoeren heeft tot doel de verdere ontwikkeling van basismethodiek Best Interest of the child Determination (BID) voor de asielprocedure, de reguliere procedure en de gezinsherenigingsprocedure. Tevens is het onderzoek gericht op de implementatie van de basismethodiek in de genoemde procedures in de praktijk van het vreemdelingenrecht. Het onderzoek moet uitmonden in een dissertatie. Aan het Centrum wordt een jurist verbonden met wie de promovendus nauw samenwerkt. Er is een onderzoeksplan op hoofdlijnen beschikbaar.
Functie

Vakgebied
Wetenschap
Sector
Rijksoverheid, Onderwijs
Trefwoorden
Rijksuniversiteit, Groningen, Gedragswetenschap, Promovendus, Orthopedagogiek.

Profiel

Functie-eisen
We zoeken een kandidaat met bij voorkeur ervaring dan wel een sterke affiniteit met het uitvoeren van sociaal-wetenschappelijk onderzoek in een juridische context. De kandidaat beschikt over kennis van kinderrechten en het vreemdelingenrecht.

De kandidaat heeft een sterke motivatie om praktijkgeoriënteerd en handelingsgericht onderzoek te doen in een interdisciplinair team. Hierbij wordt een groot àppel gedaan op goed kunnen samenwerken en het nemen van initiatieven. Kennis van opvoeden in niet-Westerse culturen is een pre.

De kandidaat moet beschikken over uitstekende methodologische en onderzoeksvaardigheden. De kandidaat moet verder beschikken over een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Een mastertitel in de Gedragswetenschappen dan wel in een ander relevante discipline is een voorwaarde.
Wij vragen

rijbewijs
Geen vereiste
werkervaring
Starter, 1-3 jaar, 3-5 jaar
opleiding
WO

Aanbod

Arbeidsvoorwaarden
De Rijksuniversiteit Groningen biedt een salaris van minimaal € 2042,- bruto per maand in het eerste jaar tot maximaal € 2612,- bruto per maand in het laatste aanstellingsjaar bij volledige werktijd. Het betreft een aanstelling voor een periode van in totaal vier jaar die dient te worden afgesloten door middel van een individuele dissertatie. Na één jaar wordt op grond van een beoordeling bepaald of de aanvankelijke aanstelling van 18 maanden verlengd zal worden met de resterende twee jaar en zes maanden.

Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk.

Er wordt naar gestreefd om de sollicitatiegesprekken in week 37 te laten plaatsvinden. Kandidaten die uitgenodigd worden voor een nader gesprek zal gevraagd worden hoe ze het onderzoek denken uit te voeren.

U kunt solliciteren door middel van uw sollicitatiebrief voorzien van curriculum vitae en cijfer c.q. resultatenlijst van uw studie te sturen vóór 24.08.2012 uitsluitend aan de hand van het sollicitatieformulier, zie: http://www.rug.nl/corporate/vacatures/vacaturesRUG

Informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met dr.mr. M.E. Kalverboer, telefoon 050-3636571, e-mail: M.E.Kalverboer@rug.nl


Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.
Wij bieden

aantal u/week
36 - 40 uur
bruto maandsalaris
min. €2.042 max. €2.612

Bron: http://www.vkbanen.nl/detail_baan/5520841_promovendus-orthopedagogiek_groningen.jsp


En je kan vlakbij heerlijk verse vis eten in Lauwersoog




Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris