Rechtbank geeft advocaat te verstaan dat hij niet echt kwaliteit levert

Wat stilletjes aan deze kant want ik werd gekweld door een fijne maaginfectie. Maar hier een leuke uitspraak in het kader van "onderbuikgevoelens" om in dezelfde sfeer te blijven.


Rechtbank geeft advocaat te verstaan dat hij niet echt kwaliteit levert. Maar het gaat wel om vreemdelingenbewaring.

Bij vreemdelingenbewaring wordt periodiek getoetst middels beroepen of er nog steeds sprake is van zicht op uitzetting en of verweerder voortvarend handelt. Dat in het achterhoofd houdend lees deze uitspraak die mede dankzij het feit dat hij is ingediend voor publicatie lijkt een veeg uit de pan te behelzen:

LJN: BX4553, Rechtbank 's-Gravenhage , 12/25074 http://www.rechtspraak.nl/ljn.asp?ljn=BX4553.


"2.1. De rechtbank constateert dat eiser na aanpassing van de data dezelfde gronden heeft aangevoerd als in de procedure bekend onder nummer AWB 12/20751. In die procedure is het beroep ongegrond verklaard. Eiser heeft geen feiten of omstandigheden gesteld die aanleiding geven tot een ander oordeel. "

Ik begrijp de ergernis bij het lezen van een beroep dat direct daarna weer wordt ingediend met alles hetzelfde alleen een datum gewijzigd en ja hoor weer een toevoeging binnen. TJAKKAAAAA Aan de andere kant misschien toch handiger geweest om ook even een juridische overweging op te nemen dat alles nog rechtmatig was en er voortvarend werd gehandeld.

Wat vindt u?

Nou is er geen hoger beroep mogelijk toch? (mis ook de rechtsmiddelen clausule) maar anders zou ik zeggen nog een toevoeging met als grond "Geen oordeel over rechtmatigheid en voortvarendheid in de laatste twee weken". Maar ja wie weet hoe bagger het beroepschift wel niet was en werd er werkelijk niets aangevoerd. Je ziet niet gauw een rechtbank zo'n stap maken.








Law Blogs
Law blog
Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Bookmark and Share

Reacties

Anoniem zei…
Nou ja vreemdelingenbewaring is ook voor de advocaat frustrerend, niet alleen voor de rechter. Goede argumenten worden door de rechtbank naar prullenbak verwezen omdat de Afdeling het er niet mee eens is. De belangenafweging die de rechtbank maakt is veel te summieer. Maar puur een copy-paste van de vorige keer opsturen is indredaad geen stijl.
Annelien zei…
Er is inderdaad vaak niets nieuws te melden in het vervolgberoep. Maar als de advocaat geen vervolgberoep instelt, krijgt zij het dossier niet, dus gaan we elke maand weer in beroep...

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Interview met Anton Kleijweg, advocaat vreemdelingenrecht te Voorburg (update: tegenwoordig in Den Haag)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag