Docent en migrant denken anders over opvoeding

Docenten en ouders van niet-Nederlandse leerlingen hebben vaak stroeve gesprekken omdat ze een andere visie hebben over de opvoeding van de kinderen. Migrantenouders denken vanuit het principe 'hard je best doen', terwijl Nederlandse ouders milder oordelen over hun kinderen. Zij dragen meestal psychische factoren als faalangst aan als verklaring voor het niveau van hun kind.

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Utrecht. Voor het onderzoek werden 80 gesprekken geanalyseerd tussen ouders van kinderen in groep 8 en Nederlandse leraren. Omdat de docenten de verschillende benadering tussen Nederlandse en niet-Nederlandse ouders verwachten, hebben ze de neiging om migrantenouders tegen te spreken nog voor zij iets hebben gezegd.

De verschillen in visie maken het voor allochtone ouders en leerkrachten lastig om als partners op te treden, 'al proberen beide partijen dit wel de bereiken', zegt onderzoekster Mariƫtte de Haan. Volgens haar zouden de gesprekken beter verlopen als zowel de docent als de ouder bewuster omgaan met de verschillen in visie, houding en gedrag. 'Scholen kunnen daar zeker meer aandacht aan besteden', vindt De Haan.

Bron: http://onderwijs.vkbanen.nl/banen/artikel/docent-en-migrant-denken-anders-over-opvoeding-/1403668.html?utm_medium=HRMnieuws&utm_source=Jacco+Valkenburg



Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Interview met Anton Kleijweg, advocaat vreemdelingenrecht te Voorburg (update: tegenwoordig in Den Haag)