Prijs voor ‘Jonge Asielzoekers’

De pleegouders van Mauro hebben de Issue Award 2012 gekregen voor de wijze waarop zij het issue ‘Jonge Asielzoekers’ in 2011 op de kaart hebben gezet en gehouden. Mede door hun inzet heeft het issue grote maatschappelijke en politieke discussies teweeg gebracht.

beeld/2012/01/issue_award_2012.jpg -
De jury ziet de pleegouders van Mauro als representanten van alle personen die zich hebben ingezet voor ‘Jonge Asielzoekers’. Zij hebben niet alleen de problematiek van hun eigen kind op de politieke en maatschappelijke agenda gezet, maar dit steeds gedaan in het bredere kader van de problematiek van alle jonge asielzoekers.
Communicatieadviesbureau De Issuemakers wil met de uitreiking van de Issue Award het agenderen van maatschappelijk relevante onderwerpen belonen en stimuleren. De Issue Award wordt dit jaar voor de derde keer uitgereikt. In 2011 ging de Issue Award naar Youp van ‘t Hek voor zijn strijd in verbeteren klantvriendelijkheid helpdesks en in 2010 naar Oxfam Novib voor hun campagne ‘De Groene Sint’. De prijs bestaat naast de eer en publiciteit uit een oorkonde en een award.

Persoonlijke drive

Naast de ‘Jonge Asielzoekers’, waren ‘Movember’ (KWF Kankerbestrijding) en ‘Geef kinderen hun spel terug’ (SIRE) genomineerd. De jury was het er over eens dat het issue “Jonge Asielzoekers” in 2011 ver boven de andere issues uitstak. Het issue bleef het hele jaar terugkeren op de politieke en maatschappelijke agenda. Hoewel de zaken rond de jonge asielzoekers vaak al jaren speelden kreeg dit issue in 2011 meer aandacht dan voorgaande jaren, vooral door de zaak rondom Mauro. De jury lette bij haar beoordeling vooral op originaliteit, maatschappelijke impact, relevantie, ondervonden weerstand en persoonlijke drive.

De jury voor de Issue Award bestond dit jaar uit juryvoorzitter Frits Wester (parlementair journalist) Bernd Damme (student en ondernemer), Henk Kraima (oud-directeur Stichting CPNB), Marjan Olfers (Advocaat VMW Taxand, universitair docent Vrije Universiteit, lid RvC Ajax) en Jan Schinkelshoek (ex-politicus en voorzitter van CMC).


Bron: http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2012/01/25/issue_award_voor_jonge_asielzoekers/


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam