'COA-directeur Albayrak krijgt fikse vergoeding bij ontslag'

Als het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) directeur Nurten Albayrak ontslaat, krijgt zij een ontslagvergoeding van achttien maandsalarissen mee. Dit betekent dat een ontslag meer dan vier ton zal kosten.

Het gerechtshof bepaalde onlangs dat de non-actiefstelling van Albayrak moet worden opgeheven en dat zij per 1 maart weer aan het werk mag. De directeur, die het COA sinds zeven jaar leidt, wil dat ook.

Afwachten
Verantwoordelijk minister Gerd Leers (CDA, Asiel en Immigratie) wil dat het onderzoek naar haar functioneren eerst wordt afgerond. Dit is naar verwachting eind maart of begin april het geval. Ook de ondernemingsraad wil nog niet dat Albayrak terugkomt.

Vanwege de in het contract opgenomen ‘afkoopsom’ zou het ministerie van Binnenlandse Zaken, waaronder het COA valt, opzien tegen ontslag van de bestuurder. Er zou worden gezocht naar een oplossing die voor alle partijen aanvaardbaar is. Mogelijk krijgt Albayrak een baan bij een andere overheidsinstelling.

Salaris
Albayrak werd op non-actief gesteld omdat zij onjuiste informatie over haar salaris zou hebben gegeven. De COA-directeur verdient meer dan de Balkenende-norm. Volgens de bestuurder berust dit allemaal op een misverstand. Het gerechtshof was het met haar eens dat de non-actiefstelling niet goed was onderbouwd.

Daarnaast wordt binnen het COA onderzoek gedaan naar de vermeende angstcultuur onder Albayrak, waarover enkele medewerkers klaagden. Dit onderzoek is nog niet afgerond.

Bron: http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/328011/COAdirecteur-Albayrak-krijgt-fikse-vergoeding-bij-ontslag.htm?cmpid=NLC|Elsevier%20Dagelijkse%20Nieuwsbrief|18-jan-2012|COA-directeur%20Albayrak%20krijgt%20fikse%20vergoeding%20bij%20ontslag



Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd