'Als je erbij wilt horen, moet je de taal spreken'

In de regio: project taalcoaches Zuid-Holland Noord
'Als je erbij wilt horen, moet je de taal spreken'

Het project taalcoaches van VluchtelingenWerk Zuid-Holland NoordDe begeleiding van taalcoaches is een belangrijke aanvulling op de inburgeringscursus, zo blijkt uit beleidsonderzoek van Regioplan. De taalvaardigheid en zelfredzaamheid van inburgeraars neemt namelijk hierdoor toe. We spreken drie betrokkenen uit de regio Zuid-Holland Noord.

Beter Nederlands
Petrus werkt als beleidsadviseur bij het ministerie van Infrastructuur en Milieu (voorheen VROM): "Ik liep al lang rond met het gevoel dat ik naast mijn werk iets maatschappelijks wilde doen. Als vrijwillige taalcoach kan ik iets positiefs doen voor de inburgering van vluchtelingen."
Petrus vormt een taalkoppel met Shahrom Rajawi uit Iran: "Door met Peter te praten en naar hem te luisteren, is mijn Nederlands beter geworden. Het is een goede aanvulling op de taalles op de computer. Als je wat ouder bent, zijn die computerlessen niet gemakkelijk. Doordat mijn taal is verbeterd, is het nu mogelijk dat ik vrijwilligerswerk in een zorgcentrum kan doen, net als mijn vrouw. Als je hier erbij wilt horen, moet je de taal spreken."

Financiering stopt
Natasja van Vlaenderen is coƶrdinator van de locatie Leidschendam-Voorburg: "Inburgeraars raken door de taalcoaches gemotiveerd de taal nog beter te leren en de inburgering af te ronden. Eind 2011 stopt de rijksfinanciering voor het project Taalcoaches. We zijn samen met de gemeente hard op zoek naar mogelijkheden om het project voort te zetten. Anders is het over en uit en dat is maatschappelijk onaanvaardbaar."

Meer informatie
Meer weten over VluchtelingenWerk Zuid-Holland Noord? Ga dan naar www.vwzhn.nl.


Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/webartikelen/in-de-regio-project-taalcoaches-zuid-holland-noord.php

Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)