Oud -rechter Van Bennekom schrijft studieboek "asielrecht"


In Asielrecht geven de auteurs een systematisch overzicht van dit gedeelte van het recht, zoals dat de afgelopen jaren in Nederland gestalte heeft gekregen. Zoals bekend is er op dit terrein in korte tijd bijzonder veel veranderd. Van de oorzaken die dat hebben bewerkstelligd kunnen worden genoemd de nieuwe EU-Richtlijnen, de uitbouw van de rechtspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, de beslissingen van het EHRM en het EU-Hof te Luxemburg, alsmede de in de nationale regelgeving opgetreden wijzigingen. Daaronder neemt de op 1 juli 2010 van kracht geworden nieuwe regeling van de aanvraagprocedure een prominente plaats in.

Dit boek is het eerste waarin al deze ontwikkelingen in onderlinge samenhang worden beschreven. De Europeesrechtelijke invalshoek staat daarbij voorop. Het is bedoeld voor de praktijkjurist. Hoewel kritische opmerkingen over regelgeving en rechtspraak niet worden geschuwd, beoogt het boek dan ook in de eerste plaats een gids te zijn waarin het geldend recht wordt beschreven. Aan het boek is gewerkt sinds begin 2008. Literatuur en rechtspraak zijn verwerkt tot 1 september 2010 – enkele sprekende uitspraken van na die datum konden nog worden meegenomen. Het boek is voorzien van een uitvoerig notenapparaat, dat de gebruiker, waar nodig, verder wegwijs maakt.

Doelgroep
Uniek handboek met veel jurisprudentie en wetgeving, bestemd voor vreemdelingenrechtadvocaten, rechterlijke macht, wetenschap en masterstudenten.

Auteursinformatie
Willem van Bennekom (1941) heeft zowel in de advocatuur als, vanaf 1994, in de rechterlijke macht ruime ervaring met het asielrecht opgedaan. Incidenteel publiceerde hij in de vakliteratuur. In 2006 werd hij gepensioneerd als vicepresident van de Amsterdamse rechtbank. Jaap van der Winden (1972) is sinds 1997 werkzaam in het vreemdelingenrecht, thans als senior-jurist bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij is auteur van verschillende publicaties op het terrein van het vreemdelingenrecht, en is onder meer redacteur van Commentaar Vw 2000.

Bron: http://www.jongbloed.nl/Boek/Asielrecht-9330674.aspx

Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd