Kamp wil beleid ten aanzien van Bulgaren en Roemenen in 2012 handhaven

Minister Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil de regels voor Bulgaren en Roemenen die in Nederland willen werken nog niet versoepelen. Het kabinet bespreekt daarover op 18 november een voorstel. Nederland is één van de landen in de Europese Unie die de toegang van Roemenen en Bulgaren nog beperken, door bedrijven die hen in dienst willen nemen te verplichten om een tewerkstellingsvergunning aan te vragen. Zo'n vergunning wordt pas verleend wanneer er geen enkele Nederlander of inwoner uit andere EU-lidstaten beschikbaar is voor het werk. Voor 31 december moet worden besloten of dit beleid nog 1 jaar wordt voortgezet. In 2013 moeten de beperkingen voor Roemenië en Bulgarije, die in 2007 werden toegelaten tot de EU, definitief worden opgeheven.

Kamp respecteert met het voorstel de afspraken die de regeringspartijen VVD en CDA en gedoogpartij PVV vorig jaar maakten over het beleid ten aanzien van Bulgaarse en Roemeens arbeidskrachten. Een rapport van de Europese Commissie waarin positief werd geoordeeld over de bijdrage in allerlei landen van Roemenen en Bulgaren lijkt geen rol te spelen. Volgens de Europese Commissie vullen arbeiders uit Bulgarije en Roemenië veel vacatures op in sectoren waar een tekort aan werknemers bestaat. De komst van de Roemenen en Bulgaren zou ook niet tot meer werkloosheid leiden in de landen waar zij naar toe trekken.


Bron: http://www.agriholland.nl/nieuws/artikel.html?id=132400


Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.



Ik ken iemand die er over denkt om met zijn recruitment bureau hier in Nederland aan de slag te gaan  werknemers die in Engeland wonen. En dat mag zonder werkvergunning. Dus bent u die tuinder of boer die zo dringend op zoek is naar personeel kijkt u eens hier:http://www.doncaster-recruitment.com/ (om naar Engeland te bellen dient u 00 44 voor het nummer te draaien en eerste 0 weg te laten van het nummer. Vraag naar Gary) U moet dan echter wel onderdak kunnen verstrekken of daarbij kunnen helpen want deze mensen kunnen natuurlijk niet iedere dag op en neer met de boot. Trouwens ze leveren daar niet alleen tuinbouwmedewerkers als uitzendkracht maar kunnen ook als headhunter voor technici of ander personeel voor u aan de slag.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)