Temporary Return of Qualified Nationals (TRQN II)

Migranten in Nederland met relevante ervaring kunnen via IOM meehelpen aan capaciteitsopbouw in hun land van herkomst. Het gaat om tijdelijke uitzendingen van migranten die in hun land van herkomst werk doen waarvoor lokale expertise ontbreekt.
Het project maakt tijdelijke uitzendingen mogelijk naar Afghanistan, Bosnië en Herzegovina, Ethiopië, Georgië, Sierra Leone en Soedan.

Werkwijze
Migranten in Nederland die willen meehelpen aan de ontwikkeling van hun herkomstland kunnen zich bij IOM inschrijven. De periode van een tijdelijke uitzending kan variëren van enkele weken tot maximaal drie maanden. Werkgevers met vacatures in de betreffende herkomstlanden kunnen zich ook inschrijven. IOM speelt een bemiddelende rol om vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Kandidaten die uitgezonden worden ontvangen van IOM een financiële ondersteuning. Behalve de tijdelijke uitzendingen naar het land van herkomst faciliteert IOM ook virtuele uitzendingen via internet of videoconferencing. Tot nu toe zijn door TRQN ruim 300 tijdelijke uitzendingen gefaciliteerd.

Samenwerking
IOM voert TRQN II uit in samenwerking met migrantenorganisaties, waaronder New Sudanese Organizations Network (NSON), Sierra Leone Professional Network, Platform van Bosnische Organisaties in Nederland, Stichting Georgische Diaspora, Medisch Comité Afghanistan-Nederland (MCAN)/, Stichting Meskel/Meleya en Sierra Leone Central Union (SLCU). 

Resultaten TRQN III
Het project is gefinancierd door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Tijdens de eerste fase van het project, van april 2006 tot en met juni 2008, ondersteunde IOM 160 uitzendingen. De tweede fase (TRQN II) eindigt per juli 2011.
Inmiddels zijn ruim 450 uitzendingen gefaciliteerd. De gastinstellingen in de landen van herkomst zijn positief over de impact van de kennisoverdracht door de migranten. De samenwerkingspartners van IOM in de landen van herkomst hebben eveneens hun waardering uitgesproken. Zij zien TRQN als een belangrijk project dat de diaspora verbindt aan de ontwikkeling van hun land.

Informatie Voor meer informatie over tijdelijke uitzending kunt u contact opnemen met Zia Gulam, telefoon             070 - 318 15 71      , of per email zgulam@iom.int.

Voor informatie over tijdelijke uitzending naar Ethiopië kunt u contact opnemen met Hans Eijkhout, telefoon             070 - 318 15 63      , of per email heijkhout@iom.int

Om u aan te melden voor het project kunt u uw CV (in het Engels) met hetaanmeldingsformulier per post zenden aan het IOM-kantoor in Den Haag:

IOM in Nederland
T.a.v. Zia Gulam
Postbus 10796
2501 HT Den Haag

Voor aanmelding naar Ethiopië kunt u het formulier sturen naar bovenstaand adres t.a.v. Hans Eijkhout.


Bron: http://www.iom-nederland.nl/Programma_s/Migratie_Ontwikkeling/Projecten_Migratie_Ontwikkeling/Temporary_Return_of_Qualified_Nationals_TRQN_II

Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?