Kennismigrant met te hoog salaris probleem

Aanscherping van de eisen voor kennismigranten leidt tot extra juridische rompslomp voor ondernemers, stellen arbeidsjuristen.

Niet-westerse immigranten die onder de Nederlandse regeling voor kenniswerkers willen vallen, moeten sinds enkele maanden aan extra eisen voldoen.

Niet alleen geldt er een salarisminimum van 50.183 euro voor immigranten die ouder zijn dan 30 jaar, en van 36.801 euro voor degenen die jonger zijn dan dertig.

Nieuw is dat het salaris 'marktconform' moet zijn. Dit om 'nepkenniswerkers' die minder verdienden dan officieel werd opgegeven, de pas af te snijden.

Wat is marktconform?
De nieuwe regeling gaat echter voor extra rompslomp zorgen, stellen arbeidsmarktjuristen maandag 22 augustus tegenover Het Financieele Dagblad.

Probleem is dat er snel discussie kan ontstaan over wat een 'marktconform' salaris is. "Als een marktconform salaris rond de 30 duizend euro ligt, maar er is niemand te vinden, dan gaat de waarde van zo iemand snel omhoog. Geheid dat je dan discussies krijgt over deze extra toets", aldus arbeidsrechtjurist Jeroen Kroes tegenover het FD.

Branche-organisatie FME van de technologische industrie geeft tegenover de krant aan zich zorgen te maken. Ook normale overplaatsingen binnen internationale organisaties kunnen lastiger worden. Adviseur Rien Smit van de FME noemt als voorbeeld een bedrijf dat software-ingenieurs uit Zuid-Afrika, die voor een tijdelijke klus naar Nederland zouden komen, niet binnen kreeg.

Lees ook: http://www.z24.nl/ondernemen/artikel_234005.z24/_Kennismigrant_met_te_hoog_salaris_probleem_.html

Weer typisch de Nederlandse tactiek: Voordeur dicht en niet controleren. Doe niet moeilijk met eisen over marktconform maar controleer gewoon streng of het hoge salaris ook wordt betaalt. EN wij dus allemaal meeprofiteren van de loonbelasting er over. Wat geeft het dan dat de zakenvrouw uit India bereid is om voor haar broer meer te betalen dan voor een willekeurig andere niet omdat ze een arbeidskracht nodig heeft maar gewoon omdat ze haar broer hier wil hebben? 

Law Blogs
Law blog Klik op +1 als u dit een interessant artikel vindt en Google zal het dan beter zichtbaar maken in de zoekresultaten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Interview met Anton Kleijweg, advocaat vreemdelingenrecht te Voorburg (update: tegenwoordig in Den Haag)