EU-Hof: Nederland moet deze Turkse verblijfsrecht geven


LUXEMBURG (ANP i) - Nederland heeft ten onrechte de verblijfsvergunning van een Turkse vrouw ingetrokken, nadat haar huwelijk met een Turkse man was ontbonden en de man Nederland was uitgezet. Dat heeft het Europees Hof van Justitie i donderdag bepaald.
De vrouw, Fatma Pehlivan, was in 1999 als 20-jarige tot Nederland toegelaten op grond van gezinshereniging met haar toen in ons land wonende ouders. Daarna trouwde zij in Turkije en kreeg een kind, maar zij meldde dat niet aan de Nederlandse autoriteiten.
De staatssecretaris van Justitie verklaarde in 2003 haar verblijfsrecht door haar huwelijk vervallen, maar de vrouw kon aantonen dat zij minstens drie jaar feitelijk bij haar ouders heeft gewoond. Daardoor voldeed zij volgens het Europees Hof aan de eisen en had haar verblijfsvergunning niet mogen worden ingetrokken. De vrouw is overigens met haar kind in Nederland blijven wonen.



Law Blogs
Law blog

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Voor een Haagse ambtenaar is het ongeloofwaardig dat een toerist naar Roermond wil reizen vanuit Amsterdam. Visumbezwaar ongegrond.