Weblog Afshin Ellian: Multiculti-ambtenaar blijft strooien met geld

De Duitse bondskanselier Angela Merkel verraste de wereld met haar uitspraak over de multiculturele samenleving: 'Multikulti ist absolut gescheitert'.

Duitsland heeft zichzelf lang voor de gek gehouden door 'te denken dat de gastarbeiders die in de jaren zestig naar het land kwamen, weer weg zouden gaan'. Tja, de realiteit is uiteraard anders.

Merkel kwam tot deze conclusie: 'De poging om een multiculturele samenleving op te bouwen en naast elkaar t eleven, is mislukt, volkomen mislukt.'

Cameron
Het is dus niet een beetje mislukt. Het is niet mislukt bij sommige groepen. Het is niet mislukt bij sommige mensen. De multiculturele samenleving is volkomen mislukt.

Dit is een verrassende uitspraak. Kort na Angela Merkel kwam de Britse premier Cameron met zijn ontboezemingen over de multiculturele samenleving.

Op 31 december 2010 uitte hij zijn bezorgdheid over het moslimextremisme in Groot-Brittannië: 'We moeten ons als land afvragen hoe we het kunnen toelaten dat moslimjongeren van Britse bodem vergiftigd worden door radicalisme en vervolgens soms overgaan tot ziekelijke barbaarse daden.'

Bladzijde
Een paar maanden later, op 5 februari 2011 kondigde Cameron aan dat het multiculturalisme heeft gefaald: 'Het is tijd om de bladzijde van een falend beleid om te slaan. De westerse waarden moeten worden bevorderd om de verdeeldheid in de samenleving te helen.'

Cameron zegt zelfs dat alle Europese staten wakker moeten worden en moeten inzien wat er in onze landen gebeurt.

Wakker worden? Inzien wat er in onze landen gebeurt? Toen Pim Fortuyn in veel softere bewoordingen het multiculturalisme bekritiseerde, werd hij door de Britse media als racist neergezet.

Onruststoker
Ook de Duitse media waren niet te spreken over Fortuyn. Kamerlid Geert Wilders mocht ooit Groot-Brittannië niet binnen om zijn film Fitna te tonen.

Deze gevaarlijke racist en onruststoker moest worden geweerd, meende de minister van Binnenlandse zaken van Groot-Brittannië.

Maar nu spreekt de Britse premier zelf in de paradigma's van Geert Wilders. De tijden zijn dus veranderd.

Tijdgeest
Ook onze politici hebben zich geuit over het multiculturalisme. Vicepremier Maxime Verhagen (CDA) vindt dat het multiculturalisme is mislukt. En volgens premier Mark Rutte (VVD) is het multiculturalisme al lang ten grave gedragen.

Is de tijdgeest echt veranderd? Nou, toch weer niet zo veel. Want de Britse, Duitse en Nederlandse multiculturalistische ambtenaren zijn nog steeds aan de macht.

En deze ambtenaren en beleidsmakers denken nog steeds dat de multiculturele problemen met behulp van geld en subsidies kunnen worden opgelost.

Rechte pad
Tweeëntwintig Marokkanengemeenten hebben in totaal 32 miljoen euro ontvangen om problematische Marokkanen op het rechte pad te brengen. Dat geld was bedoeld voor straat- en gezinscoaches.

Wie had dat bedacht? Dat was bedacht door Balkenende IV. Balkenende IV bestond uit PvdA, CDA en Christen Unie.

Tientallen jaren is op deze manier met miljarden gestrooid om de multiculturele droom te verwerkelijken. En het resultaat? De criminologen, onder wie mijn zeer gewaardeerde collega professor Joanne van der Leun, constateren dat ook dit project (Marokkanengemeenten) is mislukt.

Klinkende munten
De multiculturele problemen zijn niet op te lossen met geld. Er zijn helaas mensen die in de afgelopen decennia hebben geleerd dat ze hun cultuur en gedragingen niet hoeven te veranderen.

Ook hebben ze geleerd dat ze daarbij door een substantieel deel van de ambtenarij en de politiek zouden worden beschermd. Al die kersttoespraken van onze Koningin worden door probleemmensen opgevat als klinkende munten.

Zo is het ook. De multiculturele problemen moeten worden aangepakt en niet slechts aangeduid. Wanneer gaan we echt stoppen met de subsidie en pamperen van wat eigenlijk domweg afkeurenswaardig is? Deze nihilistische houding heeft uiteindelijk de multiculturele problemen veroorzaakt. Wie de westerse waarden wil bevorderen, moet het Europese nihilisme bestrijden.

Geen centimeter
Er bestaat een Europa dat vaak belangrijke maatregelen op het gebied van immigratie en integratie wil tegenhouden. Zo kunnen we geen centimeter vooruitgang boeken met de multiculturele problemen.

De politici moeten niet vergeten dat multiculturele droom voorlopig ten grave wordt gedragen, maar dat de multiculturele samenleving een feit is. Deze feitelijkheid, de multiculturele samenleving, moet in overeenstemming worden gebracht met de westerse waarden. En hierover horen we te weinig.

Afshin Ellian

Bron: http://www.elsevier.nl/web/Opinie/Afshin-Ellian/293484/Multicultiambtenaar-blijft-strooien-met-geld.htm?utm_source=Nieuwsbrief_dag&utm_medium=email&utm_campaign=Nieuwsbrief


Law Blogs
Law blog

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam