VACATURE: Juridisch beleidsmedewerker, Ministerie van Veiligheid en Justitie, Commissie Gelijke Behandeling

Functieomschrijving
Je draagt bij aan de totstandkoming van het (meerjaren)beleid binnen de kaders van het strategisch plan van de commissie. Deze bijdrage lever je op basis van uitkomsten van (risico)analyses, onderzoeken, kabinetsvoornemens en door het volgen van ontwikkelingen op het gebied van relevante nieuwe wet- en regelgeving. Je overziet hierbij de consequenties en vertaalt deze in een advies over de toepassing hiervan ter bevordering van de doelen van de commissie.
Ook draag je bij aan de implementatie van het beleid in projecten, adviezen en onderzoeken door, vanuit juridische invalshoek, ondersteuning te bieden aan zowel in- als externe partijen en deze te toetsen aan geldende juridische kaders. Verder signaleer je concrete beleidsthema’s en zorg je voor de beschrijving van behaalde resultaten uit onderzoek in eenvoudige juridische (beleids)notities.
Je ontwikkelt, borgt en verspreidt relevante in- en externe informatie voor de activiteiten van de commissie en de onderwerpen die zij behandelt. Je doet dat door op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het eigen beleids- of werkterrein. Je maakt deze informatie toegankelijk voor de medewerkers van de commissie en externen. Daarnaast fungeer je als juridische vraagbaak binnen de eigen afdeling en als schakel tussen de afdeling Beleid & Communicatie en het Juridisch Bureau. Verder lever je een bijdrage aan de externe communicatie door onder meer congressen, seminars en andere bijeenkomsten te initiëren en hierbij het beleid van de commissie uit te dragen.

Functie-eisen
Je hebt een academisch niveau en bezit brede, theoretische en uitvoeringsgerichte kennis op juridisch gebied. Je bent vaardig in het gericht verzamelen, analyseren en presenteren van informatie. Kennis van voor gelijke behandeling en mensenrechten relevante wet- en regelgeving, jurisprudentie en procedures is een vereiste. Je bent bedreven in het monitoren/volgen en naar de organisatie vertalen van relevante ontwikkelingen in wet- en regelgeving en in het opstellen van beleidsadviezen. Daarnaast beschik je over basiskennis van reguliere archiverings- en documentatietechnieken. Verder bezit je basiskennis van het Engels en beheers je de Nederlandse taal goed.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 10
Minimum salaris: € 2396 bruto per maand
Maximum salaris: € 3852 bruto per maand
(Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.)

Salaris omschrijving:

Dit is een nieuwe functie binnen de CGB. De functie is voorlopig ingeschaald in functieschaal 10.


Verderlezen: http://www.werkenvoornederland.nl/vacatures/detail/juridisch-beleidsmedewerker/index.cfm?vacature_id=7GLAYD61&adm_pin=01486


Law Blogs
Law blog

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE: (junior) juridisch medewerker bij advocatenkantoor Everaert

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?