Veel pardonners werkeloos

UTRECHT - Bijna veertig procent van de uitgeprocedeerde asielzoekers die hebben geprofiteerd van de pardonregeling, is nog steeds afhankelijk van geld van de overheid.

Dat blijkt uit het rapport 'Pardon in Utrecht. In Utrecht zitten ruim 600 uitgeprocedeerde asielzoekers.

Volgens de gemeente worden deze 'pardonners' intensief begeleid; zo zijn er onder andere 340 sociale huurwoningen ter beschikking gesteld.

Bron: http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/245054

Volgens het Vluchtelingenverdrag moet je een erkend vluchteling onderdak bieden maar deze Pardonners zijn geen erkende vluchtelingen maar mensen met een reguliere verblijfsvergunning. Toch krijgen ze voorrang voor een huis en dit terwijl in mijn grote stad er een wachtlijst is van vele jaren voor een huurhuis en studenten op een kamer van 3 bij 4 moeten wonen. Gek he dat mensen dan op Wilders gaan stemmen.

Dus men zit al twee jaar in de bijstand? En die intensieve begeleiding is heel erg leuk. Heb ik hier ook met cliënten gezien. Mogen ze een beroepskeuze test doen om te kijken of ze graag arts willen worden. Heel relevant als je 35 bent en amper Nederlands spreekt en nooit op school hebt gezeten. Of moeten een cursusje sollicitatiebrieven schrijven volgen. Maar ja als zo'n brief slecht Nederlands is kom je nog nergens. Heeft het UWV te weinig vacatures voor ongeschoold werk? Of vindt men dat te min? Ik heb ooit ook een zaak moeten waarnemen van een ingenieur uit Verweggistan die er zo over dacht. En de man van een vriendin ging werken in een wasserij en dat heeft hij maanden moeten horen van zijin handophoudende vriendenkring.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)