Verkiezingen 2010: Grote verschillen in visie en aandacht voor immigratie en integratie

Wat zijn de plannen van politieke partijen op het gebied van immigratie en integratie? Met het oog op de verkiezingen 9 juni heeft FORUM elf partijprogramma’s doorgenomen en in een tweedelige factsheet op een rij gezet.
Met dit overzicht wil FORUM verschillen en overeenkomsten in beleid zichtbaar maken. Bij elk verkiezingsprogramma is gekeken naar wat er geschreven wordt over migranten, migratie en integratie. Vervolgens zijn deze standpunten ondergebracht in een tweedelige factsheet: een overzicht van visies en een schema met standpunten per thema.

Het schema geeft een overzicht van standpunten en maatregelen met betrekking tot de meest besproken onderwerpen, zoals: burgerschap (en participatie), onderwijs & werk, inburgering, discriminatie, sociale veiligheid, immigratie, asiel, grondrechten (incl. religieuze kwesties en vrijheid van meningsuiting).

Bij de totstandkoming van de factsheet is de oorspronkelijke tekst uit de verkiezingsprogramma’s zoveel mogelijk overgenomen. De politieke partijen staan in alfabetische volgorde en er zijn hyperlinks naar de verkiezingsprogramma’s toegevoegd.

Lees hier meer: http://www.forum.nl/Actueel/Nieuws/NewsListId/4/NewsItemId/180/

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)